Devletin son aylarda gayrimenkul ve inşaat sektörüne verdiği desteklerin memnuniyet verici olduğunu söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım

Kentsel Dönüşüm Sağlıklı Binalar için Fırsat Kentsel Dönüşüm Sağlıklı Binalar için Fırsat

“Bu destekler, devletimizin hem ilk kez yuva sahibi olmak isteyenler için hem de riskli binalarını yenilemek isteyenler için üzerine düşen görevleri tam olarak yaptığını gösteriyor. Devletin attığı bu adımların ilerleyen dönemlerde daha da daha sıklaşacağını ve hızlanacağını düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 6,7 milyon riskli konutun bulunduğuna dikkat çeken Durbakayım, özel sektörün de bu kutsal davada önemli görevler alacağını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deprem riskinin minimize edilmesi için devletin attığı adımlara uyum sağlamak için elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Ancak buradaki tek sorun özel sektör kaynaklarının devletin sahip olduğu kaynaklar kadar geniş ve büyük olmamasıdır.

Bu kapsamda, bireysel dönüşümler için sağlanan kira yardımı, dönüşüm desteği, KDV ve vergi muafiyeti gibi teşviklerin büyük çaplı dönüşümlerde elini taşın altına koyan inşaat firmalarına da tanınması topyekun bir kentsel dönüşüm hamlesinin kısa zaman ve başarıya ulaşmasına mutlak fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Kentsel dönüşüm ile alakalı atılan adımlar şüphesiz bireysel çapta kentsel dönüşüme hız kazandıracaktır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu yeni kampanyanın ihtiyaç duyulan kentsel dönüşüm hamlesinin öncüsü olacağının altını çizmek isterim.”

Editör: TE Bilisim