Hürriyet'te yer alan habere göre, Kahramanmaraş depreminin ardından birçok kentte kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı.

1.5 milyon binayı taşıma kararı alınırken, kentsel dönüşüm kapsamında evler için kredi desteği sağlanacağı açıklandı.

"Eğer ada bazında dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa ilgili kriterleri yerine getirmek kaydıyla şirkete de aynı şekilde inşaat yapım kredisi verilecek." diyen Göksu, kredi desteği vade ve faiz oranıyla ilgili de bilgi verdi. Buna göre 2 yıl geri ödemesiz 0,69 faiz oranıyla vatandaşlara kredi desteği sağlanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ DESTEĞİ NE KADAR?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Mart ayı olağan toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, depremlerden ders çıkarılması ve kentsel dönüşüme 'hayır' diyenlerin milletten özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

Göksu, "İstanbul'da 964 mahallede, heyelan risk analizleri İBB'de mevcut. İstanbul'daki kamu binalarının yüzde 92'si ya yenilenmiş ya da güçlendirilmiş.

7.1 milyon bağımsız bölüm var. Bu bağımsız bölümün 2.5 milyonu 2000 yılından sonra yapılmış.

Bakanlık verilerine göre; dönüşmesi gereken konut 1.2 milyon, acil dönüşmesi gereken 230 bin.

İstanbul bunu ortadan kaldırmak için bir projeksiyon geliştirmiş.

Konutunu dönüştürmek isteyen her vatandaşa en az 1 milyon olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0.69 faizle para verilecek. Hiçbir ayrım yapılmadan." dedi.

"AYRINTILARINI SAYIN BAKANIMIZ AÇIKLAYACAK"

Eğer ada bazında dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa ilgili kriterleri yerine getirmek kaydıyla şirkete de aynı şekilde inşaat yapım kredisi verilecek.

Kiracıların sorunlarını ortadan kaldırmak için devletin, yap-işlet-devret modeliyle kiralama sisteminin ayrıntılarını Sayın Bakanımız açıklayacak.

Bir usul getirilecek. Detaylar yarın ya da diğer gün Maliye Hazine Bakanımız tarafından açıklanacak. İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Henüz kentsel dönüşüm kredisine ilişkin detaylar açıklanmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama geldiğinde haberimize güncellenecek.

Editör: TE Bilisim