Akıllı ulaşım sistemleri konusunda entegre hizmetler sunan Infinidium Technologies, farklı çözümleri ile şehrin trafiğini güvenli hale getirmek için çalışıyor. Şirket, trafik için geliştirdiği LED’ler sayesinde sürücüleri alternatif yollara yönlendirerek trafik akışını ve yoğunluğunu kontrol altında tutuyor.

Kural ihlali yapan araçları sensörler ve video analizi ile tespit ederek plakalarını kaydeden Infinidium Technologies, yol ağı kapasitesini etkin olarak kullanıp trafiğin 7/24 gerçek zamanlı izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlıyor. Ayrıca yol güvenliğine ek olarak otoparkların da kaliteli, verimli ve pratik bir şekilde kullanımı için akıllı sistemler geliştiriyor.

Şehir izleme sistemleri ile güvenli ve sürdürülebilir kentler

Geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyleyen Berk Ündeğer; “Infinidium Technologies olarak, şehir izleme sistemleri alanında güvenli şehirler için kamera teknolojilerini kullanıyoruz. Dünyanın önde gelen kamera üreticileri ile yurt içi ve yurtdışı pazarda, güvenli şehirler alanında kamera teknolojileri sunuyoruz.

Yüksek çözünürlüklü ürünler sayesinde her türlü alt yapıya uygun izleme ve kayıt çözümleri ile müşterilerimizin uzun yıllar aynı kalitede hizmet almasını sağlıyoruz. Şehir İzleme Sistemleri; gasp, yağmalama, kapkaç gibi toplumsal olayların önlenmesinde, sokaklarda, caddelerde ve okul önlerinde olabilecek yasadışı davranışların tespiti ve önlenmesinde, sokaklarda meydana gelen yasadışı olaylara karışanların tespitinde, suçluların takibi ve yakalanmasında kullanılıyor.

Otoparkların kaliteli, verimli ve pratik bir şekilde kullanımı içinse akıllı sistemler ile zamandan ve yakıttan kazanç sağlıyor, bu sayede karbon salımını düşürmeyi hedefleyerek ülke ekonomisine katkıda bulunan entegre otopark çözümleri sunuyoruz. Bu kapsamda; Bariyer Sistemleri, Otopark Kamera Sistemleri, Park Bilgilendirme Ekranları, Dolu-Boş Sistemleri ve Ücret Toplama Sistemleri tasarlıyoruz” dedi.

Trafik yoğunluğuna çare olacak akıllı sistemler geliştiriyor

Trafik Bilgilendirme Sistemleri ile de yüksek standartlar sunduklarının altını çizen Ündeğer, şunları söyledi: “Bu sistemler, trafik için geliştirilen LED’ler kullanılarak grafik tabanlı yazı, şekil ve resim gösterebilen teknolojiler olarak öne çıkıyor. Sürücüleri; trafik yoğunluğu ve trafik hakkında bilgilendirmek, verilen bilgiler doğrultusunda sürücüleri alternatif yollara yönlendirmek ve trafik akışını kontrol etmek amacıyla kullanılıyor.

Trafik Bilgilendirme Sistemlerimiz; trafik yoğunluklarını azaltıyor, yol ağı kapasitesinin daha etkin biçimde kullanılmasını sağlıyor, sürücülerin etkin seyahat planlamasına olanak tanıyor. Seyahat süresince zaman ve yakıt tasarrufu sağlarken; kaza, buzlanma ve sis gibi değişen yol ve hava koşulları ile ilgili olarak sürücülerin uyarılmasına ve trafik seyir güvenliğine katkı sağlıyor.”

Bu sistemler ile yollar çok daha güvenli

Sürdürülebilir şehirler için kritik olan EDS sistemleri ile kontrol ve kumanda merkezleri konusunda da hizmet verdiklerini belirten Berk Ündeğer; “EDS, kural ihlali yapan araçların sensörler ve video analizi ile tespit edilmesi, plakalarının kaydedilmesi ve ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulması için gerekli kanıtların toplandığı bir denetleme sistemi. Buradaki amaç kapsam olarak kusurlu sürücüleri cezalandırmak değil, sürücülerde davranış değişikliğini gerçekleştirmek.

Müteahhitlerden 3 Talep Müteahhitlerden 3 Talep

Sistemin uygulandığı noktalarda kısa zamanda kural ihlallerinin yüzde 90 azaldığı gözlemleniyor. Infinidium Technologies olarak EDS projelendirme hizmetlerimiz kapsamında, kural ihlali yapan araçları sensörler ve video analizi ile tespit ederek plaka bilgilerinin tutulmasını sağlıyoruz. Kontrol ve Kumanda Merkezlerimiz ile de yol ağı kapasitesinin etkin olarak kullanılmasına, trafiğin 7/24 gerçek zamanlı izlenmesine ve kontrol edilmesine yardımcı oluyoruz” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim