Hürriyet'te yer alan habere göre, Holdingin Türkiye ve yurtdışına yönelik yatırımlarını Dağ Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan Dağ ve Dağ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dağ düzenledikleri toplantıda açıkladı.

Türkiye’de daha fazla büyümek için yurtdışına açılacaklarını anlatan Doğan Dağ, “2008-2009 yıllarında Konya’nın çeperlerine sığmayıp ulusal bir firma olma yolunda atım atarken, şimdi uluslararası bir firma olma hedefindeyiz” dedi. 

Almanya, Belçika ve İngiltere’de aktif çalışmalarının olduğunu anlatan Dağ, hedeflerinin Danimarka’da Kopenhag, Almanya’da ise Münih, Stuttgart, Berlin ve Frankfurt olduğunu ifade etti.

Avrupa’da 5 yılda 3 milyar avro yatırım planladıklarını belirten Dağ, belediyelerden de teklif aldıklarını söyledi.

Dağ, “Danimarka’da iki büyük belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Berlin’den de Konut ihtiyacını karşılamamız için uygun fiyatla arazi tahsis edilebileceği yönünde teklif aldık” diye konuştu.

Yurtiçindeki projeleri hakkında bilgi veren Osman Dağ ise şunları söyledi:

“Emlak Konut’un; Firüzköy projesinin ilk etabının 1. kısım ihalesini 5 milyar 115 milyon lira hasılat bedeli ile aldık. Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi’nin de Sancaktepe’deki ihalesini 1 milyar 682 milyon lira ile en yüksek teklifi vererek kazandık. Ayrıca İstanbul’da ve Konya’da geleceğe yönelik 1.5 milyar TL değerinde arsa yatırımı yaptık.”

Editör: TE Bilisim