Seri, deprem felaketine farkındalık yaratmak amacıyla birçok farklı disiplinden alanında uzman konukları ile ülkemizin bir gerçeği olan depremlerde nasıl önlemler alabileceğimizi, nelere dikkat etmemiz gerektiğini, afetlerin öncesini ve sonrasını konuşmak amacıyla Volkan Dikmen moderatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

Deprem Riskine Karşı Önlem Alın, Geleceğinizi Güvenli Bir Şekilde İnşa Edin!

Programda, deprem riskleri, alınabilecek önlemler, yapısal güvenlik gibi konular ele alınıyor. DKM İnşaat ve Danışmanlık'ın kurucu ortağı ve serinin moderatörü Volkan Dikmen, bu podcast serisi hakkında şunları söylüyor:

"1999 depremi sonrası yaşananları maalesef 2023 Türkiye’sinde hala yaşıyor olmak bu konularda ülkece bilinçlenmeye ve öğrenmeye ne kadar ihtiyacımız olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Biz DKM İnşaat ve Danışmanlık olarak, Türkiye'deki deprem felaketleri hakkında farkındalık yaratmak ve önlemler hakkında bilgi vermek istiyoruz. Bu podcast serisi, hedeflediğimiz bilinçlenmenin ilk adımı."

İşletmenizin Çatısı Sızdırıyorsa Hafife Almayın! İşletmenizin Çatısı Sızdırıyorsa Hafife Almayın!

Kulağınızı Dört Açın: İlk İki Bölüm Yayında!

Her bölümü 7,7 dakika sürecek ve katılımcıları arasında inşaat mühendisleri, jeologlar, psikologlar, afet yöneticileri gibi birçok farklı disiplinden uzmanların yer alacağı serinin ilk iki bölümü yayınlandı!

Serinin ilk bölümünde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN TURAN, ‘’Depremin Ekonomimize Etkisi Nasıl Olacak?’’ konu başlığı altında DKM İnşaat ve Danışmanlık tarafından yöneltilen soruları cevapladı. İkinci bölümünde ise Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ile ‘’Deprem Kuşağında Bulunan Ülkeler Nasıl Bilinçlenmelidir?’’ başlığı altında konuşuldu.

7,7 Dakikada 7,7 Mw Podcast serisinin yayınlandığı platformların linklerine, DKM İnşaat ve Danışmanlık Instagram adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim