“Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatımıza renk katmaya devam eden Marshall’ın ana şirketi AkzoNobel’in renk tasarımcıları ekibi uzun bir çalışmanın sonucunda 2023 yılının rengini seçti; “Başak Esintisi”. 

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca küresel iç görüleri anın ruh hali ile eşleştirerek Yılın Rengine dönüştüren AkzoNobel renk uzmanları, 2023 yılının rengini doğadan ilham alan pozitif, parlak bir ton olan ve doğanın büyüsünü yaşam alanlarına taşıyan Başak Esintisi olarak belirledi ve tamamlayıcı dört ayrı renk paleti geliştirdi.  Parlak ve neşeli bir ton olan Marshall 2023 Yılının Rengi Başak Esintisi, doğayla bağlantılı hissetmeyi ve yaşam alanlarında daha rahat olmayı sağlıyor. 

AkzoNobel, her sene Yılın Rengini titiz bir küresel araştırma sonucuna belirliyor. Öncelikle uluslararası uzman tasarımcılar önümüzdeki birkaç yıl boyunca yaşam tarzımızı nelerin etkileyeceği hakkında iç görülerini paylaşıyor. Dünyanın ne yöne doğru ilerlediğini saptamaya yarayan bu çalışma sonunda anın ruh haline uyan bir renk, yılın rengi olarak belirleniyor. Küresel gündemin ilk sırasında doğal dünyanın yer aldığı ve doğanın kendisinin dönüştürücü gücünden yola çıkılarak belirlenen Başak Esintisi doğa ile bir bağ sunan parlak bir doğal ton. Bu rengin çevresinde oluşturulan ve Orman, Doğa, Ekin ve Deniz Paleti olarak isimlendirilen dört paletinin her biri ise doğanın ilham verdiği farklı bir hikaye anlatıyor. 

Marshall’ın dört renk paletinin her biri, “Başak Esintisi” rengini farklı bir konseptle yorumluyor. 

Orman Paleti

Doğa ile bağlantılı hissetmek, sağlığımız için iyidir. Orman manzaralarından ve orman zeminlerinden ilham alan renklere sahip olan Orman paleti, dünyanın bir parçası hissetmemize ve yaşam alanlarında tanıdık, rahatlatıcı bir atmosfer yaratılmasına yardımcı olur. Ormanlık alanlarda ve ormanlarda bulunan tonlardan ilham alan yatıştırıcı renkleriyle Orman paleti, manzaranın yankısını mekanlara taşır, destekleyici ve onarıcı bir alan yaratır. Ayrıca Marshall Yılın Rengi Başak Esintisi ile birlikte mükemmel bir uyumla sakin ve rahat hissettiren dinamik renk kombinasyonları oluşturur.

Doğa Paleti

Doğanın sıra dışı eko sistemlerinden ilham alan doğa paleti çimenlere, kır çiçeklerine, kelebeklere ve arılara ev sahipliği yapan güzel çayırları çağrıştırıyor. Bu paletteki canlı renkler kullanıldıkları mekanlarda oyuncu ve neşe veren zengin, enerji verici bir alan yaratır. Doğa Paleti tonları cesur tasarımlar oluşturmak ve evlere kişilik katmak için ideal. Geometrik şekillerle yaratıcı olup, bölünmüş duvarlarla dramatik bir kontrast yaratmak ya da akıllı renk bloklarıyla bir odadaki odak noktalarını vurgulamak mümkün. 

Ekin Paleti

Bu paletin renkleri, etrafımızda gördüğümüz doğal kaynakların ve tasarımların zenginliğini ve yaratıcı potansiyelini yansıtıyor. Kurutulmuş otların ve hasat edilmiş mahsullerin sıcak tonlarından ilham alan bu tonlar, yaşam alanlarına zengin bir doğal renk getiriyor. Çiçekçilik dünyasında, kuru çiçekler 'sonsuz' olarak bilinir ve bu tonlar da zamansız bir his verir. Bir mekana sıcaklık ve derinlik getirmek için mükemmel olan bu tonlar, tek başlarına ya da birbirleriyle veya Marshall Yılın Rengi, Başak Esintisi ile birlikte kullanıldığında mükemmel bir uyum sergiler. 

Deniz Paleti

Gelgitlerden, dalgalardan ve dünyanın doğal ritimlerinden ilham alan Deniz paleti, süreklilik ve denge hissi yaratmaya yardımcı olur. Deniz kıyısından ilham alan yumuşak, akıcı tonlardan oluşan - kabuk pembesi, çakıl grisi, deniz mavisi gibi tonlara sahip Deniz paleti, Marshall Yılın Rengi Başak Esintisi ile birlikte kullanıldığında, denge duygusu olan bir alan yaratmak için ideal.

Açık ve koyu tonların bir karışımı olan Deniz paleti, boya efektleri ve renk engelleme ile denemeler için sonsuz bir potansiyel sunuyor ve özellikle sıcak deniz kıyısı tonları olarak az doğal ışık alan odalarda mükemmel sonuç yaratıyor. 

Editör: TE Bilisim