Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacak, daha düşük maliyetle ev ve iş yeri sahibi olabilecekleri dev bir proje" sözlerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" kampanyası kapsamında İskele Meydanı`nda mobil araçla "Sosyal Konut Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut ve arsa projesi hakkında vatandaşlar bilgi aldı. Sanal gerçeklik gözlükleriyle daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki daireleri inceleyen vatandaşlar, düşüncelerini gazetecilerle paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Çanakkale İl Müdürü Bekir Çelen ve TOKİ uzmanı Mehmet Öç, gazeteciler ve vatandaşların sorularını yanıtladı. Konuya ilişkin Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise yazılı açıklamada bulunarak, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacak, daha düşük maliyetle ev ve iş yeri sahibi olabilecekleri dev bir proje" ifadelerine yer verdi.

"Dev proje"

Ak Partili Turan, "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" hakkında "Devletimiz her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor" diye belirtti. Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacak, daha düşük maliyetle ev ve iş yeri sahibi olabilecekleri dev bir proje. Çanakkale`mizde de bu projeden istifade edilebilecek. Bu kapsamda Çanakkale`mizde bin 250 konut, 9 bin arsa hak sahiplerine teslim edilecek.

`İlk Evim, İş Yerim, İlk Evim Arsa` projesi tanıtım tırı da bugün ve yarın (1-2 Kasım 2022) şehrimizde olacak. Çanakkale Merkez`de İskele meydanında bulunan tanıtım aracında hemşehrilerimiz, sanal gerçeklik gözlüğü ile evleri gezip yetkililerden bilgi alabilecek. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`mıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor; hayırlı olmasını diliyoruz."

"Sanal gözlükle vatandaşlarımız evleri gezme şansı yakalıyor"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Çanakkale İl Müdürü Bekir Çelen ise projenin başarıyla devam ettiğini belirterek, "Sanal gözlüklerle, vatandaşlarımız; yapılacak olan evlerin kalitesini, malzemesini görme şansı yakalıyor. Burada bakanlığımızdan 5 personelimiz var. Her soruyu cevaplıyorlar. 8 milyona yakın başvuru yapıldı. Çanakkale merkezde 3 bin 500, ilçelerle birlikte toplamda 9 bin arsa satışı olacak" diye konuştu. 

"Vatandaşların sorularını yanıtlıyoruz"

TOKİ uzmanı Mehmet Öç, bakanlığa bağlı 3 tır ve 2 karavanla Türkiye`yi karış karış gezdiklerini dile getirerek, "31 Ekim itibariyle başvurular bitti ancak, arsa ve işyeri projeleri devam ediyor. 4 Kasım tarihine kadar Arsa ve iş yerleri için e-Devlet üzerinden, 7 Kasım`a kadar da banka üzerinden başvurular devam edecek.

Kafalarda çok soru işareti var. "Taksitler ne kadar olacak?", "Ne kadar peşinat ödeyeceğiz?", "Başvurular için hangi şartlar gerekiyor?", "En çok hane geliri ne kadar olmalı" gibi sorular soruluyor. Bizde vatandaşlara, açıklıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim