Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, TOKİ’nin İlk Evim projesi kapsamında 500 bin sosyal konut inşa edilecek. Konutların sahipleri ise noter huzurunda çekilişle belli olacak.

Çekilişin tarihi için geri sayım sürüyor. Kuraya başvuru yapan yaklaşık 8 milyon kişi TOKİ başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arıyor. 

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kura tarihlerinin Kasım ayı içerisinde duyurulması ve çekiliş tarihinin belli olması bekleniyor. Her il ve ilçe için farklı tarihlerde çekiliş yapılacağı düşünülüyor.

81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konut ve konut amaçlı arsalar için ilk tarihler belli oldu. Çekilişlerin Mart 2023’e kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

YAKLAŞIK 8 MİLYON BAŞVURU

İlk Evim, İlk İş Yerim projesine şu ana kadar 8 milyona yakın vatandaş başvurdu.

Bakanlığın yaptığı açıklamada cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine şu ana kadar 8 milyona yakın vatandaşın başvuruda bulunduğu, resmî müracaatları tamamlanan talep sayısının ise 5 milyona yaklaştığı bilgisi paylaşıldı.

Depreme dayanıklı, temelleri sağlam, güvenli olacak. Konutlar 5 katı geçmeyecek. Çevre dostu yapı malzemeleri kullanılacak. Konutlar; sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.

Vatandaşlar, uygun fiyatlı konutlara sahip olabilecek. Vatandaşlar, 2+1 konutlara 240 ay vade ile aylık 2 bin 280 lira taksitle sahip olabilecek; 3+1 konutlara ise 240 ay vade ile aylık 3 bin 187 lira taksitle erişebilecek.

Editör: TE Bilisim