Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıkladığı yeni kampanyanın ev, iş yeri ve arsa satın almak isteyen vatandaşların yanı sıra, TOKİ borcu olan vatandaşların da yararına olacağını ifade etti. Kampanya kapsamında, TOKİ borcu olan vatandaşlara ödeme kolaylıkları sağlanacak ve borçlarını daha rahat bir şekilde ödeyebilecekler.

Emekli Gurbetçi TOKİ’den Konut Alabilsin Emekli Gurbetçi TOKİ’den Konut Alabilsin

Kampanya ile ilgili detayları paylaşan Bakan Kurum, TOKİ borcu olan vatandaşların borçlarını taksitlendirerek ödeyebileceğini ve bu taksitlendirme işlemi için faiz uygulanmayacağını belirtti.

Ayrıca, kampanya kapsamında TOKİ'den konut satın almak isteyen vatandaşlara da avantajlı ödeme seçenekleri sunulacak.

Bakan Kurum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yeni kampanyamızla birlikte ev, iş yeri veya arsa satın almak isteyen vatandaşlarımıza kolay ödeme seçenekleri sunarken, TOKİ borcu olan vatandaşlarımıza da ödeme kolaylıkları sağlayacağız.

Bu kampanya ile vatandaşlarımızın ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerine ve borçlarını daha rahat bir şekilde ödemelerine destek olacağız."

TOKİ, Türkiye genelinde düşük faizli konut kredileri ve uygun fiyatlı konut projeleriyle, vatandaşların konut sahibi olmalarını hedefliyor. Bu yeni kampanya da, TOKİ'nin bu hedefi doğrultusunda atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

YÜZDE 25 İNDİRİM FIRSATI 

Yeni düzenleme ile TOKİ borcu olan ev ve iş yeri sahiplerine kalan borçlarını peşin ödemeleri durumunda yüzde 25 indirim fırsatı sunulacak.

Arsa sahipleri ise kalan borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 12.5 indirimden yararlanabilecekler.

Kampanyaya başvuru tarihleri de açıklandı. Konut ve iş yeri sahipleri için başvuru tarihi 18 Mayıs, arsa sahipleri için ise 12 Mayıs olarak belirlendi.

Bakan Kurum, TOKİ'nin dar gelirli vatandaşların hayallerini gerçekleştirmek için var gücüyle çalıştığını ve yeni kampanya ile birlikte borçlu vatandaşların da desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Bu kampanyanın, vatandaşların ev, iş yeri ve arsa sahibi olma yolundaki engelleri azaltacağına inanıyor.

Editör: TE Bilisim