TGRT Haber'de yer alan habere göre, TOKİ sosyal konut projesine başvurular 31 Ekim’de sona erecek ve kura çekimi sonrası konut sahibi olanlar açıklanacak.

Bunun ardından sözleşmeler imzalanacak ve peşinat ödemeleri başlayacak. Ev ödemeleri ise normal şartlarda evler yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. 

Örneğin; 2+1 olan 608 bin liralık konutlar için ödemeler aylık 2 bin 280 liradan başlayacakken, 3+1 olan 850 bin lira değerindeki konutların ödemesi ise aylık 3 bin 780 liradan başlayacak.

TOKİ sosyal konut projesine başvuranları heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.

CHP’nin TOKİ sosyal konut projelerine dair hazırladığı kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda peşinatlar ödenmeyecek.

TOKİ PEŞİNAT KALKACAK MI?

CHP sosyal konut projelerinde ödemelere ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, başvuruları 14 Eylül ile 31 Ekim arasında alınan TOKİ sosyal konut projesinde hak sahiplerinden peşinat talep edilmeyecek ve projeler 360 aya kadar taksitlendirilebilecek.

Ayrıca başlangıçta ilan edilen konut bedeline ek yapılamayacak ve taksit ödemelerine konutların teslimini takip eden 4. aydan itibaren başlanabilecek.

Sosyal konut projelerini üstlenecek firmalara, girdi fiyatlarındaki istikrarsızlık göz önüne alınarak hazine garantisi verilebilecek.

Teklifin TBMM’de kabul edilmesi durumunda TOKİ sosyal konut projesinde peşinatlar alınmayacak.

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ sosyal konut taksitleri kura çekiminden sonra sözleşme imzalanmasıyla başlayacak.

Sözleşme ise TOKİ inşaatının bitimine yakın bir tarihte imzalanacak. Taksit ödemelerinin ise konut tesliminden 1 yıl önce başlaması bekleniyor.

TOKİ TAKSİTLERİ ARTACAK MI?

Konut kazanan vatandaşların borç bakiyesi be aylık taksit ödemeleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki defa yapılacak ve bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınacak.

Editör: TE Bilisim