1 Temmuz’da başlayarak 10 Eylül’e kadar devam eden gastronomi etkinliğine; Almanya’dan üç Michelin yıldızlı Thomas Bühner, İspanya’dan iki Michelin yıldızlı Paco Roncero, Rusya’dan bir Michelin yıldızlı Anatoly Kazakov, İtalya’dan iki Michelin yıldızlı Anthony Genovese ve Japonya'dan bir yıldızlı Yoji Tokuyoshi katıldı.

Etkinliğin son Michelin yıldızlı şefi olan Yoji Tokuyoshi, özel menüsünü 10 Eylül’e kadar Be Premium Bodrum içinde yer alan Notias Restoran’da gastronomi tutkunları ile buluşturacak. Şimdiden yoğun talep gören menüyü deneyimlemek için iş ve sanat dünyasının pek çok ünlü ismi Notias’daydı. 

Milano’da restoranı olan Şef Yoji’nin hayranları arasında, yıldız futbolcular ve moda dünyasının en önemli isimleri yer alıyor. Japonya'da doğan Tokuyoshi, küçük Tottori kasabasında büyüdü. Eczacı bir aileden geldiği için kariyer seçimi oldukça alışılmışın dışındaydı. Tokuyoshi 18 yaşındayken Tokyo'daki aşçılık okuluna gitmek için memleketinden ayrıldı ve ardından bir dizi İtalyan restoranında çalıştı. On yıl sonra İtalya'da yaşamı değiştirecek bir geziye başladı. Osteria Francescana'da sekiz yıl sous-chef olarak çalışan Tokuyoshi, aynı zamanda Ferran Adrià gibi en saygın şefler ile birlikte çalışma imkanı buldu. Tüm yemekleri, iki kültür arasındaki ikili kişiliğinin bir unsurunu taşıyan ünlü şef, 4 Şubat 2015'te Milano'da kendi restoranı Tokuyoshi Restoranı açtı ve Aralık 2015'te ilk Michelin yıldızını aldı. 

Dünya mutfağına, tutkuları ve özgünlükleriyle yön vermiş Michelin yıldızlı şeflerini tüm yaz boyunca misafirleri ile buluşturmaya devam eden otel grubunun Satış ve Pazarlama Koordinatörü Volkan Gökay, ‘Be Premium Bodrum'u Bodrum turizminde farklı bir noktaya getirmek için yaptığımız çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de ilk defa yapılan bu organizasyonda dünyaca ünlü, kendi mutfaklarında fark yaratmış 5 değerli Michelin yıldızlı şefi ağırladık. Büyük ilgi ile karşılanan bu organizasyonu sürekli hale getirmek planlarımız içinde, Önümüzdeki sene yine Michelin yıldızlı şefleri Bodrum’da ağırlamak için görüşmelerimize başladık. Bu büyük organizasyonla; hem Türkiye turizmine, hem de Bodrum'un gastronomi merkezi olarak gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz’ dedi. 

Tüm yaz boyunca devam eden etkinlik operasyonu Executive Chef Veli Bayraktar yönetiminde ve Sözen Grup organizasyonu ile gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim