Tatil deneyimini farklı konseptleri bir araya getirerek bambaşka bir noktaya taşıyan Susona Bodrum LXR Hotels & Resorts bünyesindeki deneyimleri benimsedikleri sürdürülebilirlik politikasıyla şekillendiriyor! Ödüllü lezzetleri için seçtikleri ürünlerden ziyaretçileri için sundukları kişiselleştirilmiş deneyimlere kadar her kategoriye sürdürülebilirliği dahil eden Susona Bodrum, bir tatilden çok daha fazlasını vaadediyor. 

2021 yılında En İyi Lokal Menü kategorisinde ödüle layık görülen Malva Restaurant, vegan menüsüyle dikkat çeken Ezi Restaurant ve “Power Lunch” konseptiyle öğle yemeklerini daha eğlenceli hale getiren Frankie Beach Club’a ait tüm lezzetler için sürdürülebilir gastronomi konseptini benimseyen Susona Bodrum, menülerini yerel tedarikçilerden temin ettikleri organik ve taze ürünlerle hazırlıyor! 2020’den beri Susona Bodrum’da Executive Chef olarak görev yapan Gökhan Sınmaz yarattığı harika lezzetlerin sürdürülebilirlikle olan bağını “Yerel tedarik ile hem yörenin doğal ürünlerinin sofralarımızdaki sürdürülebilirliğine, hem yerel ekonomiye hem de kısıtlı lojistik ihtiyacıyla çevreye katkı sağlıyoruz” sözleriyle ifade ediyor. Bu bağlamda Bodrum’da hayata geçen değerli girişimlerden biri olan Hatice Teyze ile bir iş birliği gerçekleştiren Susona Bodrum, Hatice Teyze ürünleriyle hazırlanan seçili lezzetleri Ezi’nin menüsüne dahil ediyor. Ziyaretçilerin damaklarında kalan bazı yerel lezzetleri Bodrum’dan ayrılırken beraberlerinde götürebilmeleri içinse Hatice Teyze ürünleri Susona Bodrum bünyesinde satışa sunuluyor.

Yerel üreticilere desteğinin yanı sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetini ekolojik sisteme olan duyarlı çalışmalarıyla da gösteren Susona Bodrum, Akdeniz Koruma Derneği ile iş birliği içerisinde. Bu çerçevede menüye eklenen aslan balığı, Pasifik kökenli olup Akdeniz’e giren istilacı bir balık türü ve diğer küçük türler için ciddi tehdit oluşturmakta. Hem denizlerdeki balık popülasyonunu korumak hem de ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmak için yaratılan “Catch Me If You Can” konsepti sizi denizden kendi yakaladığınız lezzetleri kendinizin pişireceği eğlenceli bir atölye deneyimine davet ediyor. Sabahın erken saatlerindeki tekne gezintisiyle başlayan bu keyifli konsept, sizi bu yolculukta yakaladığınız aslan balığı ve diğer çeşitli lezzetleri öğle yemeğinde ünlü şefler eşliğinde pişireceğiniz bir atölye deneyimine götürüyor!

Muhteşem manzarası ve konumuyla doğanın kalbine konumlanan Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunarken benimsediği en önemli politikalardan biri olan sürdürülebilirliği de bu deneyimlere dahil ediyor. Bir tatilden çok daha fazlasını bulabileceğiniz Susona Bodrum, yaz boyu kişiselleştirilmiş konseptleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Editör: TE Bilisim