Trafik kazasından sonra sürücülerin hata kusur durumlarının tespiti ve hasar veren araçla hasar alan aracın belirlenebilmesi için olay anında tutulan tutanak, kazaya karışan sürücüler tarafından imza altına alınıp sigorta ve kasko şirketlerine gönderiliyor.

Peki kaza yaptınız ama yanınızda trafik kazası hasar tespit tutanağı yok ne yapacaksınız? Hiç endişelenmeyin onun da uygulaması çıktı.

"Alo Tutanak" adı verilen uygulama ile artık yanınızda trafik kazası tespit formu olmadan da hasar tespitini kayıt altına alıp sigorta şirketine bildirebileceksiniz!

Cep telefonuna indirilen mobil uygulama olarak servis veren Alo Tutanak, sayesinde görüntülü ve telefonla konuşmak suretiyle kaleme gerek olmadan kişilerin yerine tutanak tutarak, e-posta yoluyla hem kendilerine hem de sigorta şirketine 15 dakika içerisinde bilgi verilebiliyor.

Alo Tutanak Nasıl Çalışıyor?

Trafik kazalarında sürücüler için en sıkıntılı işlemlerden biri kaza tespit tutanağını doldurmak. 

‘Alo Tutanak’ ile kağıda, kaleme gerek kalmadan, delilleri kaybetmeden ve zamandan tasarruf ederek tutanak tutmak çok kolay olacak. Alo Tutanak'ın sizin yerinize dijital olarak tutanak tutabilmesi azami 20 dakikada gerçekleşiyor.

Bunu için de Alo Tutanak uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor.

Kaza anında, uygulamadaki ‘kaza yaptım’ özelliğini kullanarak çağrı merkezindeki kusur uzmanı kişilere bağlanıp tutanak tutturabiliyorsunuz.

Şu anda gece saat 02.00’ye kadar kullanılabilen uygulama, 1 Haziran’dan itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Eksper için Gerekli Belgeler Hazırlanıyor

Uygulamadaki uzmanlar, sizden konum bilgisi, kaza anının fotoğraflarını isteyip her iki sürücüden de olayı dinliyor.

Ehliyet ve ruhsat resimleri de sisteme girildikten sonra senaryo çizimi yapılıyor.

15 dakikada hazırlanan kaza tutanağı e-posta yoluyla hem sürücülere hem de sigorta şirketine gönderiliyor.

Trafik kazası hasar tespiti, değer kaybı ve araçların serviste yeniden bakım onarımı için gereken belgeler hazırlanarak sigorta ve kasko şirketleri işlemlere hemen başlıyor.

Editör: TE Bilisim