Yapılan karayolları ve demiryolları ile hem ilçeler hem de şehirler arası mesafeler oldukça kısaldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yönetiminde birçok yol çalışması halen devam ederken bir yolun daha tamamlandığı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, müjdeyi verdi.

Çanakkale destanının yıldönümünde Gelibolu- Eceabat Devlet Yolu’nun hizmete açılacak olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, yeni yol sayesinde seyahat süresinin kısalacağını ifade etti.

Ayrıca yol sayesinde tasarruf edilecek olan miktarı da kamuoyu ile paylaşıldı.

Bayram Tatilinde Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak Bayram Tatilinde Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Olacak

YENİ YOLU DUYURDU!

Bakan Karaismailoğlu açılışı bugün gerçekleştirilecek olan Gelibolu- Eceabat Devlet Yolu ile ilgili bir yazılı açıklama yayımlandı.

Yapmış olduğu yazılı açıklamada Çanakkale’nin şanlı Türk tarihinde yerini aldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale’nin Avrupa ile Asya kıtalarını birbirlerine, Marmara ve Karadeniz’i de dünyaya bağlaması bakımından önemli bir geçiş noktası olduğuna işaret etti.

Karaismailoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Çanakkale’nin ulaşım standardını yükseltecek karayolu yatırımları kapsamında Avrupa yakasında tarihi yarımadada ulaşımı sağlayan Devlet Yolu, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tasarlandı. Projenin 32 kilometrelik kısmını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile vatandaşlarımızın hizmetlerine sunacağız.”

YILDA 161 MİLYON TL’LİK TASARRUF!

Gelibolu- Eceabat Devlet Yolu ile Gelibolu Tarihi Alanı’na hızlı, güvenli ve konforlu bir bağlantının sağlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, proje kapsamında inşa edilen tüneller ile tarihi ve arkeolojik sit alanları ile bölgenin dokusunun korunduğunu ifade etti. Yeni yol ile mesafenin 900 metre kısaldığını ve seyahat süresinin 45 dakikadan 20 dakikaya düştüğünü belirten Karaismailoğlu, ayrıca tasarruf edilecek tutarlara da değindi.

Bugün açılışı gerçekleştirilecek olan Gelibolu- Eceabat Devlet Yolu sayesinde hem zamandan hem de akaryakıttan tasarruf edileceğini belirten Bakan Karaismaioğlu, bu kapsamda senelik yol tasarrufunun 126 milyon lira, akaryakıt tasarrufunun ise 161 milyon lira olacağını bildirdi. Karbon emisyonunun ise 4 bin 432 ton kadar azalacağı bildirildi.

Editör: TE Bilisim