Hırsızlar çoğunlukla amatör olduğundan, güvenliği sağlamak için bazı basit tedbirleri hayata geçirmemiz, onları evlerimizden uzak tutmamız için oldukça yeterli olabiliyor. Bu ipuçlarını söyle sıralamak mümkün:

1-Doğru Kilitleri Kullanın​

Kapılar evinizin ilk savunma hattı olduğundan henüz sahip değilseniz sürgü kilitleri kullanmanız önemlidir. Standart anahtarlı kapılar, güçlü kilitleme teknikleri içeren mekanizmalara nazaran sınırlı etkiye sahiptir. Sürgülü kilitlerin, sürgü mekanizmalarının kırılması oldukça zaman aldığı için hırsızlığı önleme açısından daha güvenlidir.

2-Aydınlatma En Güçlü Caydırıcılardan Biri

Aydınlatma, dışarıda olsanız bile birinin evde olabileceği yanılsamasını yarattığı için kötü niyetli kişileri yaşam alanınızdan uzak tutma görevini başarıyla yerine getirir. Apartman girişlerinin sürekli olarak aydınlatılması, istenmeyen ziyaretçilerin daha kapıya varmadan önce fark edilmelerini sağlar. Alternatif olarak, bir ev güvenlik sisteminiz varsa, biri girişe doğru yürüdüğünde ışıkları açmak için bir hareket sensörü kullanabilirsiniz.

3-Güvenli Pencereler Tehlikeyi Dışarıda Tutar

Pencereler aralık unutulduğunda veya yeteri kadar koruyucu özelliğe sahip olmadığında evinize girmeyi kafasına koyan herhangi biri için pencereye tırmanmak, alan ihlali yapmanın en kolay yollarından biridir. Çok katmanlı camlar tercih ettiğiniz ve aralık unutmamaya özen gösterdiğiniz takdirde pencereleriniz içeri girmeyi oldukça zorlaştıracaktır. Ek olarak ev güvenlik sisteminin bir parçası olan cam kırılma dedektörlerinin de en etkinli acil durum önleyicilerinden biri olduğunu bilmenizde yarar var.

4-Düzenli Budanmayan Bitkilere ve Çalılara Dikkat!

Yeterince budanmamış bitkiler ve çalılar, hırsızların kendilerini gizlemeleri için doğal bir paravan görevi görür. Kötü niyetli kişilerin işini kolaylaştırmamak adına pencerenizin dışındaki bitki ve çalıların, pencere pervazından daha uzun olmadığından emin olun.

5-Güçlü Bir Ev Alarm Sistemi Hırsızların En Büyük Kabusudur

Ev güvenlik sistemleri, yukarıda sıraladığımız güvenlik önlemlerinin tümünü barındırır ve ihtiyaç duyduğunuzda evinize acil müdahale ekipleri gönderilmesini sağlar. Sensörler ile donatılan yeni nesil alarm sistemleri kapılar, pencereler ve yatak odaları dahil evinizin tüm bölümlerini aynı anda koruyabilir. Güçlü ve profesyonel güvenlik sistemlerine dahil olan görüntülü alarm izleme özelliği ise, polisin ihtiyaç halinde evinize gelmesini ve suçluların yakalanması için gerekli görsel kanıta sahip olmalarını sağlar.

Securitas Alarm, 81 ilde, 50 binin üzerinde aboneye hizmet sunuyor. Elektronik güvenlik çözümlerini müşterilerine sunmak için global trendleri takip eden şirket, bu konuda kendini sürekli geliştiriyor. Türkiye’nin farklı lokasyanlarında hizmet veren ilk cografi izleme merkezine sahip olan Securitas Alarm, doğal afet gibi durumlarda bile kesintisiz hizmet sunuyor. Alarm sinyallerine 8 saniye müdahale ile dünya ve Türkiye üzerinde bir ortalamaya sahip.

Editör: TE Bilisim