Milliyet'te yer alan habere göre, Denizli'de doğup büyüyen İlker Özbay (33) ise sahne sanatları bölümünden mezun olup İstanbul'da dizi-sinema sektöründe iş hayatına adım attı.

6 yıl Denizli Devlet Tiyatrosu'nda görev alan İlker ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde ses ve ışık teknikeri olarak görev aldı.

Evlendikten sonra 3 yıl ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kalan Özbay çiftinin evlilik hayatı şimdilerde Milas-Çökertme Köyü'nde 7 gün 24 saat yan yana devam ediyor.

'HAYALİMİZ OLAN ARSA TAM DA BURASIYDI'

3 yıl boyunca her hafta sonu Afyon-İzmir arası yolculuk yapan Dicle-İlker Özbay kazançlarının ev kiraları, ayrı ayrı yenen yemekler ve yol paralarıyla uçup gittiğini görünce daha fazla kayıtsız kalamayarak işlerinden istifa etti.

İstifa kararı verirken zorlanmadıklarını dile getiren İlker Özbay, köye göç etme hikayelerini ise şöyle anlattı:

"O anda istifayı kafamda vermiştim"diyen İlker Özbay, "Ancak garantici bir çift olduğumuz için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı çıkmadan ben memurluktan ayrılmadım. Sadece Dicle ayrıldı ve işlemler onun üzerine yapıldı.

Bütün izinlerimi burada işlemler için kullandım. 2020 son günü ruhsatımıza kavuştuk, 2021 yılının ilk günlerinde ise istifamı verip ocak ayında buraya tamamen taşındık” bilgisini paylaştı.

Editör: TE Bilisim