Noterlerde yapılan işlemler için tahsil edilen ücretlerle alakalı olarak tarifede yüzde 100 oranında bir artış yapılmış oldu.

İçme Suyunun Kalitesi Nasıl Korunur? İçme Suyunun Kalitesi Nasıl Korunur?

Resmî Gazete ’de yayımlanmış olan habere göre, 2023 senesi noterlik ücret tarifesine bakılarak, noterler taşınmaz sözleşmeleri için satışa konu taşınmazın satış değerinin binde 1’i oranında bir ücret alacaklar. Bu alınacak olan ücret, 500 liradan az, 4 bin liradan da çok olmayacak.

HARÇLAR İÇİN ZAM GELDİ

Noterlerin, yapmış oldukları işlemlerden harçlar kanunu göz önünde bulundurularak almış oldukları harçları yüzde 30’u oranında tahsil etmiş olduğu noter ücretinde alt sınır 8.66 liradan 17.32 liraya, vasiyetname ile vakıf senedi düzenlemesi ücreti 391.91 liradan 783.82 liraya, hazırlanmış olan her bir sayfa için alınan yazı ücretin içinde 11.88 liradan 23.76 liraya, tescilli gereken işlemlere ait olan kâğıtlardan, işlem başına da maktu olarak alınan ücret için de 3.71 liradan, 7.42 liraya çıkmış oldu.

2023 YENİ ZAMLI TARİFE

Ev ile arsa alacak vatandaşların ödeyeceği ücret değişmiş oldu. Noter ücretinde zam yapıldı. Yayımlanan yeni tarifeye göre noterlik ücret tarifesi yüzde 100 oranında artış yaşadı.

Bu kapsamda ev, arsa benzeri taşınmazların noter ücretinde, sözleşmede yer alan rakamın binde biri oranından olmasına karar verildi.

Karar Resmî Gazete ‘de yayımlanmış oldu. 2023 yılında noterlik ücret tarifesi taşınmaz sözleşmeleri, satışa konu taşınmazın satış değerinin bir de 1’i oranından alınmasına karar verilmiş olundu.

Editör: TE Bilisim