Hürriyet'te yer alan habere göre, kamuoyunun gündeminde yer alan son zamanlardaki artan ev fiyatlarına yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından önemli adım atıldı.

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi başarıya imza attık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut ve kira fiyatlarındaki dengesizliğin önüne geçecek yeni bir hamlenin hayata geçeceğini söyledi. İşte, konut ve kira fiyatları düşecek mi? sorusunun yanıtına yönelik yapılan açıklamalar.

Konut ve kira fiyatları düşecek mi, sorusu gündemde yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dörtyol Meydanı'nda 60 bin konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Konut ve kiralardaki yükselişin önüne geçmek için yeni bir hamle yapacaklarını söyleyerek, " Şimdilik müjdeyi vereceğimiz bir güne bırakıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İnşallah önümüzdeki ayın ortasına doğru hem konut, kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek hem depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni bir hamleyi milletimizle paylaşacağız. Şimdilik müjdeyi vereceğimiz bir güne bırakıyorum.

Editör: TE Bilisim