Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanan köy evlerinin teslim törenine katıldı.

Bodrum'da Kiralık Daire Fiyatları Dudak Uçuklattı Bodrum'da Kiralık Daire Fiyatları Dudak Uçuklattı

Belpınar köyünde düzenlenen törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yer aldı.

Erdoğan, Nurdağı Mesthüyük köyü ile Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Özbek köyüne canlı bağlantı yaparak yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslimlerini gerçekleştirdi. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ise özetle şunları kaydetti: 

650 BİN YUVA

İnsanımızı güvenli binalara kavuşturmak için depremin 15. gününden itibaren temelleri atıp inşaatlara başladık.

Yaptığımız tespitler doğrultusunda deprem bölgesinde 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere 650 bin yeni yuva yapıyoruz.

Bunlardan 319 binini bir yıl içinde teslim ederek, şehirlerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz.

Cumhuriyet tarihinin bu en büyük konut ve şehircilik seferberliğini Allah’ın izniyle alnımızın akıyla tamamlayacağız. 

RİSKLİ BİNA BIRAKMAYACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yeni bir kentsel dönüşüm kampanyasının müjdesini milletimizle paylaştık.

Riskli binalarda yaşayan İstanbullu kardeşlerimize dönüşüm bedelinin yarısını devlet olarak bizim karşılayacağımız, yarısını da çok uygun şartlı borçlanma imkanı getirdiğimiz bir teklif sunduk.

Bir kısmı yerinde, bir kısmı rezerv alanlarda yürütülecek bir çalışmayla yılda 300 bin konutu dönüştürerek, 5 yılda İstanbul’da riskli bina bırakmamaya amaçlıyoruz. 

Editör: TE Bilisim