Akıllara ise beklenen büyük Marmara depremi geldi. Tükonfed Sigortacılık Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, İstanbul’daki konutların durumuna ilişkin, “Yaklaşık 4 milyon 100 bin adet konut var burada zorunlu deprem sigortasında yani zorunlu olan Doğal Afet Sigorta Kurumu’nun yaptığı sigortalılık sayısı 2 milyon 700 bin, yani zorunlu deprem sigortası yüzde 65'e çıkmış durumda.

Bu büyük depremden sonra 11 ili etkileyen İstanbul gibi büyük illerde, özellikle İstanbul'da zorunlu deprem sigortası ve konut poliçesine talep yaklaşık 4 katı artmış durumda. Çok ciddi anlamda talep geliyor” ifadelerini kullandı.

Bağcı ayrıca DASK’ın tek başına yeterli olmayacağını belirterek, “Konut sigortası DASK, maalesef tek başına yetmiyor şu anda. 3 bin lira gibi 3 bin 16 lira gibi metrekare başına ödediği bir sigorta bedeli var.

Ama maalesef şu anda bütün inşaat metrekare maaliyetlerine baktığımızda 8 bin lirayla 10 bin lira civarı metrekare maaliyeti olduğunu görüyoruz.

100 metrekareyi 3 bin 16 ile çarptığımızda 300 bin lira gibi ortalama bir ödediğini artan 700 bin liranın ise konut projesinden karşılanabileceğini söyleyebiliriz. Zorunlu deprem sigortasının yanında mutlaka konut poliçesi yapılması lazım” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim