Gayrimenkul Yatırım Fonlarına Rekor Talep Gayrimenkul Yatırım Fonlarına Rekor Talep

İnsanların konut alırken artık daha bilinçli tercihler yaptıklarını kaydeden FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, satılık ve kiralık konutlarda talep artışı yaşandığını dile getirdi.

Kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayanların da kiralık konut talep ettiklerine dikkat çeken Gülçin Okay, “İzmir birinci derecede deprem bölgesi. Kentsel dönüşüm projeleri de deprem sonrasında daha çok gündeme gelmeye başladı.

Bu durum zaten az olan kiralık konutlara olan talebi ve fiyatları da artırdı. İnsanlar artık bulundukları ilçelerden farklı ilçelere taşınmak durumunda kalıyor. Çünkü hem kiralık konut bulmak zorlaştı; hem de merkez ilçelerdeki kiralık fiyatları çok yükseldi.

Öte yanda seçim sürecine girdiğimiz şu dönemde insanlar yeni yatırım konusunda acele etmiyor. Ortamın ve ekonomik gidişatın netleşmesini bekliyor. Konut satışları da seçimden sonra artacaktır” diye konuştu.

"PROFESYONEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ"

İzmir’de konut sorununun aşılması için yeni arsalar üretilmesi gerektiğini hatırlatan Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir farklı şehirlerden nitelikli göç alıyor. İzmir’de daha uygun maliyetli bölgelerde yeni konutlar üretilmezse, fiyat artışı da kaçınılmaz olur. Konut sürekli artan bir ihtiyaç.

FCTU olarak profesyonel ekibimizle konut satış ve kiralamaları konusunda yaygın bir hizmet ağımız var. Arsa satışları, ofis, fabrika, depo ve ticari alanlar konusunda da etkin hizmetler sunuyoruz.

FCTU bünyesindeki Profesyonel Tesis Yönetimi birimimizle de site, plaza, iş merkezi ve AVM’lere profesyonel tesis yönetimi hizmeti sunuyoruz.

Profesyonel tesis yönetimi, gayrimenkule yüzde 15 - 20 oranında değer katıyor. Üstelik yıllardır elde ettiğimiz deneyimler sonucunda birçok sorunun önüne daha oluşmadan geçebiliyoruz.

Bu konuda 14'ü yönetici olmak üzere; 70 kişilik deneyimli bir kadroyla prestijli projelerin yönetimlerini başarıyla sürdürüyoruz.

Bizim imzamız, yaptığımız işin kaliteli ve sürdürülebilir olması. Bu nedenle FCTU olarak İzmir’de yıllardır tanınmış birçok projenin tesis yönetimini yapıyoruz. 2023 yılında da sektörde yeni referans firmalarımızla büyümemizi sürdüreceğiz”

Editör: TE Bilisim