Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara betonarme ev yaptırabilmeleri için 200 Bin lira nakit yardımında bulunuluyor.

Bu nakit yardım ile vatandaşlar kendi evlerini yaptırabiliyorlar. Küçük bir bütçeyi de üzerine ekleyen vatandaşlar kendi evlerine sahip olup bir daha kira sorunu ile karşı karşıya kalmıyorlar.

ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her vatandaşa barınma yardımı imkanı sağlamıyor. Bunun için gerçekten ihtiyaç sahibi olmak gerekiyor.

Bu yardım için başvuru yapanların oturamayacak kadar sağlıksız bir eve sahip olma şartını yerine getirmeleri isteniyor.

Aile Bakanlığı’nın ekipleri bu kontrolleri yapıp karar veriyorlar. Ayrıca bir de gelir şartı aranıyor. Aile içerisinde hane içi kişi başı gelir de 1.833 lirayı geçmemelidir.

Tüm bu şartlar sağlandıktan sonra son olarak yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi şartlardan en az birisinin sağlanması gerekiyor.

Tüm bu koşullar yerine getirildiğinde Aile Bakanlığı’nın betonarme ev yaptırma yardımı alınabiliyor.

EV YAPTIRILACAK ARSA ŞARTI

Aile Bakanlığı tarafından betonarme ev yaptırma yardımı verilirken vatandaşlara bir arsa tahsisi yapılmıyor.

Başvuru yapacak olan vatandaşın evi yaptırabileceği bir arsaya sahip olması gerekiyor.

Hatta bu arsa hisseli olursa başvuru talebi kabul edilmiyor. Vatandaşlardan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma şartını yerine getirmeleri talep ediliyor.

200 BİN TL DESTEK NASIL ALINIR?

Vatandaşlar şartları karşılamaları halinde il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunuyorlar.

Bu kurumda Mütevelli Heyeti tarafından başvurular incelemeye alınıyor. Yardım yapılması uygun görülen kişilere destek olma kararı çıkıyor.

Bu şekilde ihtiyaç sahibi aileler betonarme ev yaptırmak amacıyla 200 Bin lira tutarında devlet yardımını alabiliyorlar.

Editör: TE Bilisim