Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral,  kirada yasal artış oranının yüzde 25 olduğunu hatırlatarak, bu oranın üzeri zam yapan ev sahiplerini uyardı.

Oral, emlak piyasasının durgun ve belirsiz olduğunu ifade ederek, temmuz ayında zaten kiralar artacağını söyledi

Ortalama Konut Fiyatı 3 milyon 264 Bin TL'ye Yükseldi Ortalama Konut Fiyatı 3 milyon 264 Bin TL'ye Yükseldi

Oral, ramazan ayından dolayı emlak piyasasının durgun olduğunu belirterek, "Ekonomik açıdan sıkıntılı süreç geçiriyoruz. Pahalılık aldı başını gidiyor. Hükümetin buna karşı mücadelesi var ama yeterli değil. Ramazan ayı ve seçim çalışmaları da piyasayı durma noktasına getirdi" dedi.

GELECEK İÇİN ÜMİTLİYİM

"Piyasanın ne olacağı belli değil" ifadesini kullanan Başkan Mevlüt Oral, "Millete bir karamsarlık var. Ben her zaman gelecek için ümitliyim. Yatırım yapmak isteyenler dolara, avroya veya altına değil toprağa yatırım yapsınlar. Toprak her zaman kazandırıyor" şeklinde konuştu.

TEMMUZDA ARTIŞ OLACAK

Mevlüt Oral, ev sahibi ve kiracıları uyararak, "Vatandaşımız, kiradaki konutlara en fazla yüzde 25 bir artış yapılabileceğini unutmasın. Bunun dışındaki yüksek zamlar nedeniyle kiracılar evinden çıkmasın. Hükümetin aldığı karar var. Bu tespit edilirse, ev sahibi hem para cezası hem de 2 yıl kiraya vermeme cezası alabilir.

Temmuz ayında zaten kiralar artacak. Vatandaşa yardımcı olmak gerekir. Deprem bölgesinde 5 Şubat'ta milyarder olanlar, 6 Şubat'ta yerle bir oldu. Vatandaşlarımız biraz elini vicdanına koysun ve her şeyi devletten beklemesinler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim