Medya Tava'da yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl yüksek enflasyon nedeniyle alevlenen fahiş kira bedelleri, yaşanan depremin ardından vatandaşların en çok dile getirdiği sorunlardan biri oldu.

Felaketin yaraları sarılmaya devam edilirken, depremzede vatandaşlar kendilerine yeniden hayat kurmak için çevre illere yöneldi.

Depremzedelerin zorunlu olarak göç ettiği illerde bazı fırsatçı ev sahipleri satılık ve kiralık konutlara yüksek miktarda zam yaptı.

Öte yandan geçen yıldan bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışlarıysa tırmanışını sürdürüyor.

Tüketiciler ile markalar arasında çözüm köprüsü görevini üstlenen Şikayetvar’a konuyla ilgili taleplerini ileten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce gerekli yaptırımları uygulamalarını ve kira zamlarının yeniden düzenlemesini istiyor.

Ne zaman biri çıkıp şu ev sahiplerine dur artık diyecek?

Depremden etkilenenler başka illere tahliye edildikten sonra depremzedelerin komşu şehirlere gelişlerini fırsat bilip kirası 5.000 lira olan ev, 8.000 lira - 10.000 lira verildi.

Gerekli yerlere şikayet edildi. Ne zaman biri çıkıp şu ev sahiplerine dur artık diyecek?

Deprem sonrası kiram 900 TL’den 3.500 TL’ye çıktı

Ev sahibi 900 lira olan kiramı depremden sonra göç nedeniyle 3.500 lira yaptı. Bu konuyla acilen ilgilenilmesi gerekiyor. 2,5 kat zam olması hak değildir.

Devletin yüzde 25 sınırına kimse uymuyor. Buna uymayanlara cezai işlem uygulanmasını ve caydırıcı cezalar getirilmesini istiyorum.

İnsaf, yüzde 300 kira zammı mı olur?

Fethiye'de ikamet ediyoruz 1.500 lira olan kiramızı bugün ev sahibi mayıs ayında 4.500 lira istediğini kabul etmezseniz başka bir ev bakabileceğimizi söyledi.

İnsaf, yüzde 300 kira zammı mı olur bir de tehdit ediyor sizden memnunum ama bugün çıksanız 7.000'e veririm ben diyor.

Hükümet yüzde 25 max zam demişti ne yapmamız lazım acil yardım lütfen 3 ay sonra bir de çocuğum olacak.

Antalya’da 1+1 evler 10.000 TL’den başlıyor

Antalya'dan yazıyorum. Kiralar çok yüksek. Buna bir çözüm bulunmasını istiyorum. 2 buçuk sene önce taşındım ve ev satılıyor. Ev bakıyorum.

Asgari maaş 8.500 lira iken 1+1 evler 10.000 liradan başlıyor. Kiralara bir yaptırım getirilmeli.

Millet sokaklarda mı yaşamını sürdürecek?

Ankara'da yaşıyorum. Kiralar gitgide yükseliyor. Asgari ücret 8.000 lira, kiralar 5.000 liradan başlıyor. O da müstakil, rutubetli evler. Bu millet sokaklarda mı yaşamını sürdürecek?

Ev sahibim iki ay süre verdi. Kira fiyatları diz boyu ne yapacağımı bilmiyorum, artık çözüm bulunsun asgari ücret alan bir kişi, 5.000 lira kira nasıl ödeyebilir?

Biz insanlar yemek yemiyor muyuz, ihtiyaçlarımız yok mu? Çocuğumuz çoluğumuz yok mu? Nasıl yaşam süreceğiz? Lütfen bir an önce yardımcı olun.

20 gün önce 4.000 TL olan kiralar, şu an 11.000 TL

Bağcılar’da oturuyorum. Ev sahibi binanın 43 yıllık olması nedeniyle evi satacağını söyledi, bu sebeple taşınmak durumundayım.

Bölge olarak yüksek kiralar olduğu için İstanbul'dan uzak bölge olarak Arnavutköy'e taşınmak istedim, İstanbul Arnavutköy ilçesinde 20 gün önce 4.000 lira olan kiraları şu an 11.000 liraya kadar çıkardılar ve taşınamıyorum çok zor durumdayız. kiralar çok yüksek!

Editör: TE Bilisim