Geçtiğimiz yılın Haziran ayında yürürlüğe giren ve kiralara yüzde 25'in üzerinde zam yapılmasını engelleyen düzenleme Temmuz ayında son bulacak.

Kanun maddesi yürürlüğe girmeden önce konut sahipleri kira bedellerini istediği rakama çekiyordu. Yasalaşan kanunla bu soruna ‘dur’ denildi.

Ancak kanun maddesinin geçici olması en başından beri herkesi tedirgin etmişti. Nihayetinde de beklenen son geldi ve kanun maddesinin yürürlükten kalkmasına sayılı günler kaldı.

Kiralık Yazlıkta Yeni Dönem Kiralık Yazlıkta Yeni Dönem

Bazı konut sahipleri, kiracıları ile olan kira sözleşmesinin bitmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Bazı ev sahipleri, mevcuttaki kiracıların çıkmasıyla yeni kiracılara fahiş fiyattan evlerini kiralamamın hayalini kuruyor.

HER ŞEY ESKİYE DÖNECEK

Konuyla ilgili Manşet’e konuşan Gayrimenkul Danışmanı Ökkeş Ağyar, yürürlükten kalkacak olan kanun maddesinin devam etmesi gerektiğini savundu.

Ağyar, “O zamanda ‘Bu kanun maddesinin sürekli olması gerekiyor’ dedik. Aynı sıkıntılar yine baş göstereceği o zamandan belliydi. Şimdi bazı ev sahipleri bu pusuya yatmış yasa yürürlükten kalsın kira sözleşmesi de bitsin şimdi kiracı çıksın diye bekliyor. Her şey eskiye dönecek. Ya aynı madde devam etsin ya da buna benzer başka bir yasa gelsin. Yoksa vay kiracıların haline” dedi.

Editör: TE Bilisim