Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, Türkiye genelindeki konut fiyatları şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 8,4 oranında arttı.

Yıllık bazda ise konut fiyatlarındaki artış yüzde 141,5'e yükseldi. TCMB'nin bugün açıkladığı Konut Fiyat Endeksi'ne göre, konut fiyatlarındaki artışın devam ettiği görülüyor.

Konut Kredisiyle Ev İmkânsız! Konut Kredisiyle Ev İmkânsız!

Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı şubat ayında, konut fiyatları son 8 ayın en yüksek artışını kaydetti.

Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 8,4 oranında artarak 767,9 seviyesine ulaştı. Şubatta yıllık bazda ise endeks yüzde 141,5 arttı.

TCMB verilerine göre, şubat ayında konut fiyatlarındaki en yüksek artış yüzde 9,6 ile İzmir'de yaşandı. İzmir'de yıllık bazda konut fiyat artışı yüzde 142,6 oldu.

Ankara'da aylık konut fiyat artışı yüzde 9,5 olarak gerçekleşirken, yıllık bazda konut fiyat artışı yüzde 142,1'e yükseldi.

İstanbul'da ise konut fiyatları şubat ayında yüzde 7,6 oranında artarak, yıllık bazda yüzde 138,3 artış gösterdi.

Editör: TE Bilisim