TGRT Haber’den Gülden Kılıç'ın haberine göre, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşları merdiven altı şirketler konusunda uyardı. 

Türkiye'yi sarsan büyük depremler kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanması gerektiğini de ortaya çıkarttı.

Konutlarını güçlendirmek isteyen vatandaşlar ise firmaların kapılarını çalıyor. Ancak bu alana talebin yoğun olması dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Uzmanlar kentsel dönüşümde kullanılan bazı yapı malzemelerinin örneğin fiber karbon gibi ürünlerinin bile sahtelerinin piyasada olduğu konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşları merdiven altı şirketler konusunda uyardı. 

NE YAPILACAĞINA VATANDAŞ KARAR VERMEMELİ 

“Fiber karbon vatandaşın muhatap olacağı bir konu değil” uyarısında bulunan Tellioğlu, binalarını güçlendirmek isteyen vatandaşların bağlı olduğu belediye veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığından veya lisanslı kuruluşlardan yardım alabileceğini belirterek şunları söyledi: 

“Bu kurumların rehberliğinde yapılan işlemler olmalı. Yoksa komşularla baktık ve kolonlarında sorun var ve fiber karbonla güçlendirelim anlayışı yanlış.

O binada güçlendirmeye gerek var mı, zeminde çürüklük var mı, binada sorun var mı, beton ve demirler uygun mu gibi pek çok unsur değerlendirilmeli. Bunu ancak profesyonel kurumlar en doğru şekilde yapabilir” dedi. 

MERDİVEN ALTI ŞİRKETLERE DİKKAT

Tellioplu, merdiven altı şirketlere dikkat çekerek vatandaşın izlemesi gereken yolları şöyle anlatı: 

Belediye, bakanlık veya lisanslı şirketlerden destek alınmalı. Lisansı olmayan, referansı olmayan, mühendislik yönü olmayan firmalar var. Öncelikle şirketin yasal ve mühendislik şirketi olmalı.

Vatandaşlar bunu sorsunlar. Ayrıca kişiler bir firma ile anlaşsa bile mühendisler odasından ve meslek guruplarında da danışmanlık alsınlar” dedi. 

Editör: TE Bilisim