Posta'da yer alan habere göre, TOKİ’nin her yıl yılda iki kez düzenlediği kampanyalarda önceki dönemlerde yüzde 20-22 indirim yapılıyordu.

Martta düzenlenen bu yılın ilk kampanyasında da oran yüzde 22’ydi. Şimdi ise indirim oranı yüzde 25’e çıkarıldı.

Kampanya için başvurular dün başlarken, 19 Ekim’e kadar devam edecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında indirim olmayacak.

KISMİ ÖDEME YAPILABİLİR

Kampanya kapsamında, borcunun tamamını kapatanlara yüzde 25 indirim yapılacak. Borcunun tamamını kapatamayacak alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları kısmi ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle arsalar için de indirim yapılacak. Arsalar için 14 Ekim’e kadar başvuru alınacak. Arsa alıcıları için yüzde 12.5 oranında indirim var.

Ödemelerini Ziraat Bankası’na yapan alıcılar doğrudan bankadan borçlarını kapatabilecek. Ödemelerini Vakıflar Bankası’na yapanlar borç bakiyelerini TOKİ’den öğrenebilecekler.

ŞARTLARI NEDİR?

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut, işyeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.
Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 30 Haziran 2021’e kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2021’den önce başlamış olan konut ve işyeri alıcıları yararlanabiliyor.

Taksit sayısı 12 ve daha az olan konut, işyeri ve arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Arsa alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit borcunun bulunmaması gerekiyor.

KREDİ İMKANI DA VAR

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi alabilecek. Krediler Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan aynı koşullarda kullanılabilecek.

Konut kredisi ve işyeri kredisinde 120 aya kadar vade uygulanacak ve tüm tutar aralıklarında binde 5 tahsis ücreti alınacak. Faiz oranı, konut kredisinde yüzde 1.29, işyeri kredisinde yüzde 1.57 olacak.

Editör: TE Bilisim