Gülbahar, özellikle depremler sonrasında hızla göç alan Tarsus’ta da, kente yakın noktalarda yatay mimariye uygun yeni imar alanları üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Özgür Gülbahar, “6 Şubat tarihinden bu yana Tarsus ve bölgemizde bulunan diğer yerleşim yerleri çok ciddi göç aldı. Özellikle Tarsus akrabalık ilişkilerinin yanı sıra güvenli görüldüğü için çok rağbet gördü.

OSB’lerde Yıllık Kira Artışları Ortalama Yüzde 102 Seviyesinde Gerçekleşti OSB’lerde Yıllık Kira Artışları Ortalama Yüzde 102 Seviyesinde Gerçekleşti

Pandemi sonrasında yaşanan depremlerle birlikte arsa ve arazi talepleri çok ciddi şekilde artmış durumda. Bu nedenle yatay mimari için yeni imar alanlarının belirlenmesi şart.

Tek veya iki katlı ev için 500 metrekare arsa zorunluluğu küçültülmeli. Arsa oranı küçültülüp, yoğunluk artırılır ise daha fazla kişiye hitap edilmiş olur. Bu çalışma ulaşıma yakın noktalarda yapılır ise altyapı hizmetleri de daha kolay şekilde götürülebilir” diye konuştu.

Tarsus’un coğrafi yapısı, ulaşım kolaylığı, ılıman iklimi, toprak ve gerçekleştirilen yatırımlar nedeniyle sürekli olarak göç aldığına vurgu yapan Tarsus Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Gülbahar, “Şu an için 400 bine yakın nüfusu bulunan Tarsus, yeni yapılan OSB’ler, havaalanı ve diğer yatırımların devreye girmesiyle kısa sürede yine ciddi nüfus artışı yaşayacak. Bu net bir şekilde görülüyor. Bu nedenle yeni konut alanlarının belirlenmesi çok önemli.

Köylerin, köy yerleşik alan sınırı artık daralmıştır. Köy yerleşik alan sınırının genişletilmesiyle konut yapılabilinecek yeni parseller oluşacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim