İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan TANSAŞ'ın özelleşmesinin ardından dört yıl boyunca atıl kalan 105 dönümlük Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, 2017 yılında yapılan ihale sonucu Dülger Grup tarafından yeniden faaliyete geçirilmişti.

30 yıllık kiralama anlaşması ile Milli Emlak Müdürlüğü’nden yıllık 1 milyon 110 bin lira kiralama bedeliyle tesisi alan firma, geçen yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle üretimi durdurma kararı aldı.

Firma ayrıca tesisi, makineleri ile birlikte bıraktı. Tesisin tekrar aktif olarak kullanılabilmesi geçtiğimiz yıl ihaleye çıkılmış ancak tesis için istekli bulunamamıştı. Müdürlükten yapılan ihale duyurusunda tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 409 bin TL olduğu belirtilmişti. Tesisle ilgili son olarak yeni bir gelişme yaşandı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğü çözümü yatırım teşviklerinde buldu. Müdürlük yaptığı duyuru ile yatırımcıları bilgilendirdi.

49 YILLIĞINA TAHSİS EDİLECEK Duyurada, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar’a göre tesis için belirlenen 100 milyon 80 bin TL takdir edilen rayiç değerin, üç katından fazla yatırım yapacak şirkete tesis 49 yıllığına irtifak hakkı tesis edilecek.

Yatırımcıların 27 Mayıs 2022 tarihine kadar İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Duyuruda “4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek 3’üncü maddesi ve 15.06.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında mülkiyeti Hazine adına kayıtlı aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz üzerinde 49 (kırk dokuz) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir.”

Editör: TE Bilisim