Bakan Şimşek, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.  Şimşek’in açıklamasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) harekete geçti.

Bakanlık, kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak için bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında, kira gelirlerinin doğru tespiti için kiracılardan bilgi toplanmaya başlandı.

Yapılan çalışmada, 4,5 milyon konut analiz edildi ve potansiyel kiracılar belirlenerek yoklama yapıldı. Ulaşılamayan kiracılara belirli gün ve saat verilerek gerçek kira bedelleriyle ilgili görüşme mektubu bırakıldı.

Kira Artışından Kiracı da Ev Sahibi de Memnun Değil! Kira Artışından Kiracı da Ev Sahibi de Memnun Değil!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiracılara bilgi formlarını dijital olarak doldurma imkanı tanıdı. GİB, görüşme mektubu bırakılan kiracıların kira ödemelerine ilişkin bildirimlerini internet üzerinden yapabilmelerinin yolunu açtı. Dijital Vergi Dairesi uygulamasında yer alan Kira Bildirim Formu doldurularak da bildirim yapılabilecek.

Editör: Gayrimenkul Gündemi