Pek çok yerde eş anlamlı gibi kullanılsa da bu yazıda farklı anlamlar taşıyacak üç önemli kavramdan bahsedeceğiz: Takvim, plan ve eylem planı… 

Bildiğiniz gibi planlar işinizin doğasına göre çeşitli dönemler için yapılır. 

Gayrimenkul danışmanlığı gibi belirli faaliyetlerin belirli aralıklarla tekrar edilmesi gereken durumlarda aylık takvim, haftalık plan ve günlük eylem planları oluşturulması ve sonrasında burada yer alan sorumlulukların yerine getirilmesi büyük önem taşımaktadır. 

İlk adımımız günlük eylem planı… 

Bir gayrimenkul danışmanının rutin günlük faaliyetlerine ilaveten, yakın geçmişteki bir gelişmeden hareketle yeni güne bazı görevler eklemesi gerekebilir. 

Söz konusu görevlerin unutulmaması, aksatılmaması ve bu görevler için gereken hazırlıkların atlanmaması için mutlaka eylem planları güncel tutulmalı ve yaşayan birer materyal olarak ele alınmalıdır. 

Ertesi günün eylem planının oluşturulması için en doğru zaman bana sorarsanız içinde bulunduğunuz günün sonudur. Böylece gerek ertesi güne gerekse daha ilerideki bir güne, bitirmekte olduğunuz günden atanması gereken görevlerin üzerinden geçmiş olursunuz. 

Gelelim haftalık planlara… 

Bir gayrimenkul danışmanının rutin haftalık planlamasında en önemli görevi bölgesindeki insanlarla yüz yüze yapacağı ziyaret ve temasları yerleştirmektir. 

Özellikle günlerin 10:00 – 17:30 saatleri arasında mümkün olduğu kadar çok vakti bire bir temas yapacak şekilde planlanması; geri kalan bilgisayar işleri, ofis toplantıları, pazarlama materyalleri hazırlıkları ve günün özetini yapmak gibi tüm işlere söz konusu saat aralığının dışında yer vermesi gerekir. 

Gerek konut bölgelerinde gerekse ticari bölgelerde insanlar ile yüz yüze görüşmelerin yapılabileceği yukarıda belirttiğim saat aralıklarını güvenli bölge tuzakları ile heba etmemek gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. 

Son olarak ise aylık rutin faaliyetler takvimimiz yer almakta… 

Her ay yapılması gereken bülten siparişi ve dağıtımı, SMS ve WhatsApp pazarlama faaliyetleri, sosyal medya reklamları, ilan öne çıkarmalar ve e-posta gönderimleri gibi faaliyetler o ayın ilk günü bir aylık takvime işlenmeli ve çıktı alınarak masamızın üzerine konmalıdır. 

Koşturmacalardan, yorgunluklardan, olumlu ya da olumsuz gelişmelerden bazen rutin faaliyetlerimizi unutma ya da geciktirme sorunları yaşayabiliriz. Bu tip durumlarda gözümüzün önünde duran bir yapılacaklar takvimi her zaman bir hatırlatıcı olarak çok işimize yarayacaktır. 

Netice olarak temelde yapılması gereken faaliyetleri belirlemek ve bunları aylık, haftalık, günlük olarak takvim ve planlara işlemek, en temel kurumsallık göstergesi olarak gördüğüm “hiçbir görevi unutmamak, atlamamak” konusunda en büyük yardımcılarımız olacaktır. 

Haftaya görüşmek üzere… :)