Çocukların yaratıcılıklarını geliştirecekleri, keyifle oyun oynayabilecekleri, derslerine rahatça çalışabilecekleri ve kaliteli vakit geçirebilecekleri odalarının seçiminde güvenlik kadar dekorasyon ve renk konusuna da son derece önem verdiklerini dile getiren Çilek Mobilya Basın Sözcüsü Vasfiye Çilek önerilerde bulundu. 

Mobilya ve Renkler

Çilek; “Uykuya en çok ihtiyaç duyulan bebeklik döneminde, odadaki uyaranların olabildiğince azaltılması gerekirken daha sade tasarımlar ve yumuşak renkler kullanılmış alanlar düzenlemek doğru olacaktır. Soft pembe ve mavilerin yanı sıra uçuk sarılar, yeşiller ve lilalar da huzur veren renkler arasında yer alıyor.

En meraklı oldukları okul öncesi dönemde de hayal güçleri ve yaratıcılıklarını besleyecek renkler seçilebilir. Canlı renkleri, pastel tonlarla kombinleyerek düş rengi pembe, yaratıcılıklarını geliştirecek mor ve tonları güzel bir tercih olacaktır. Çocukların enerjilerini yükseltecek daha heyecanlı ve neşeli renkler için de odanın bazı bölümlerinde kullanacağınız kırmızı ve turuncu tonları önerilebilir.

Daha yetişkinlik dönemlerinde ise kahverengi tonlarıyla sorumluluk ve güven duygularını geliştirmelerine katkı sağlayabilirsiniz. Ancak koyu bir renk olması sebebiyle odanın bazı bölümlerinde ya da mobilya tasarımlarında tercih etmek daha doğru olabilir.” şeklinde tavsiyelerde bulunarak, yapılan araştırmalar renklerin hayatımıza sandığımızdan daha fazla etkisinin olduğunu kanıtlamış durumda dedi.

Çilek Mobilya’da Montes Serileri

Çilek Mobilya, Montes Beyaz ve Montes Natural ile doğayı yansıtan yeşiller, sakinleştirici pembeler, huzurlu bejlerle verimli alan kullanımı, ergonomik tasarım ve sonsuz hayal gücüne olanak sağlıyor. Montes serilerinde; çocuklar için bireysel, özgür, fonksiyonel, eğlenceli bir ortam oluşturularak, Montessori eğitim felsefesi çocuğun odasındaki tasarımlarla destekleniyor.

Çilek, “Düş üretmek” mottosuyla gençlerin ve çocukların hayallerini süsleyen, onların ihtiyaçlarını gözeten, ergonomik, yenilikçi, kaliteli, güvenli ve çevreye duyarlı, yeni duygular ve yeni deneyimler kazandıran özün tasarımlara imza atmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim