Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 81 il genelinde yıllardır uyguladığı uzun vadelerde, kira ödercesine vatandaşın barınma ihtiyacını çözüdüğü evler için her yıl düzenlediği indirim kampanyasını bir kez daha başlattı.

TOKİ'den uygun şartlarda ev sahibi olmuş, kalan taksitlerini peşin olarak ödemek isteyen vatandaşlara yüzde 25 indirim fırsatı sunulan kampanya başlatıldı.

TOKİ İndirim Kampanyası 24 Nisan Başlıyor TOKİ İndirim Kampanyası 24 Nisan Başlıyor

TOKİ, borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim uygulanmaya dün itibariyle başlatıldı. Kampanyadan faydalanmak isteyuenler ise ayrıntıları merakla takip ediyor ve kampanyanın başlamasını bekliyordu.

Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek.

Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 24 Nisan - 18 Mayıs 2023 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

Arsa alıcılarına yüzde 12,5 indirim

Vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden arsa satışları için de yüzde indirim yapılacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 24 Nisan - 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.

Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.

Arsa indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2022 yılı Haziran ayının 30’uncu gününe kadar başlamış olan arsa alıcıları faydalanabilecektir.

Arsa alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 24 Nisan - 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri Ziraat Bankası'ndan öğrenebilecek ve borçlarını kapatabileceklerdir.

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit borcu bulunmamalıdır.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

Editör: TE Bilisim