TGRT Haber'den Mücahit Dere'nin haberine göre, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler ulusal hareketliliğe neden oldu.

Özellikle yıkıcı bir depremin beklendiği İstanbul’da vatandaşlar konutlarının depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmenin yollarını araştırdı.

Böylece teste alınan çok sayıda apartman veya konutun kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu açıklandı.

Evlerinin kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini öğrenenler ise 2023 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarını araştırmaya başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bu konudaki açıklamaları da gündem oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde on binlerce konut yıkıldı. 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 il ve bir ilçede adeta taş üstünde taş bırakmadı.

Çok sayıda can kaybı ve yaralanmanın kayıtlara geçtiği afetin ardından ise milyonlarca göç hareketi yaşandı.

Ayrıca büyük depremlerin beklendiği İstanbul’da ise vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerine start verdi.

Böylece binaları ya da konutları kentsel dönüşüme girenlerin kaç lira kira yardımı alacağı konusu merak edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarla konuya ilişkin tüm soru işaretlerini dağıttı.

İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ LİRA?

Bakan Kurum katıldığı canlı yayında kira yardımlarının artırıldığını bildirdi. Kurum, İstanbul’da 1.500 lira olan kira yardımının 3.500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Bakan Kurum, “Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz.” dedi.

İSTANBUL HARİCİNDEKİ İLLERDE KENTSEL DÖNÜŞM YARDIMI NE KADAR?

İstanbul’da kentsel dönüşüm yardımının 3.500 liraya çıkarıldığını bildiren Kurum, “Anadolu'da büyük illerimiz Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerimizde aylık kira yardımını 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz.” dedi.

Bakan Kurum açıklanan iller kapsamı dışında kalan tüm illerde kira yardımının 2 bin liraya çıkarıldığını ve nisan ayı itibarıyla yeni kira yardımlarının hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim