Bloomberg HT'de yer alan habere göre, son bir yıldır gayrimenkul satışlarının yüksek gittiğini söyleyen katılan Polat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Hem talebin yüksek olması hem de enflasyondaki atışın enflasyondaki artışın inşaat maliyetlerini yukarı çekmesi ve yine inşaat malzemelerinde fiyatların daha da artacağı beklentisi gayrimenkul satış fiyatlarını da yukarıya çekti. Bu böyle bir müddet daha gidecek gibi gözüküyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yayınına katılan Polat, "Ev alacak yurttaşın illa bir konut kredisi kullanması lazım. Burada da faizler çok yüksek olduğu için vatandaş beklemeye geçebilir. Ben bir iki sene daha bunun böyle süreceğini ama sonra satışlarda düşüşe geçileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Polat Holding olarak hem devam eden hem de yeni projeleri olduğunu aktaran Polat, "Pazarın talebine göre arz yapacağız. Belki yapacağımız projelerin ölçeklerini küçültebiliriz. Yurtiçi ve yurtdışında projelerimiz var. Macaristan'da 2 bin daire civarında iki büyük projemiz söz konusu. Birini yazın teslim edeceğiz. Birkaç projemiz için de başka Avrupa ülkeleriyle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

10 milyar avroluk doğalgaz tasarrufu mümkündü

Yenilenebilir enerjide özellikle güneş ve rüzgarda 25 yıl önce adım attıklarını dile getiren Polat, "Türkiye yatırıma Almanya ile beraber başladı. Ama şu anda Almanya'da rüzgar 60 bin megawat, güneşte bir 45 bin megawat güce sahip. Bizde de şu anda güneş ve rüzgar beraber 15 bin megawat.

"Halbuki biz bu YEKDEM'i devam ettirebilseydik ve 50 bin megawatlara çıksaydık belki yılda bir 10 milyar avro doğalgaz tasarrufu yapabilirdik. Çünkü biz doğalgaza ciddi şekilde bağımlıyız özellikle de Rusya'ya" diye konuştu.

Elektrikte fiyatlar bu kadar artmışken üretimdeki fiyatların da artmamasının mümkün olmadığını söyleyen Polat, Türkiye'nin kesinlikle yerli enerjiye dönmemiz gerektiğini, yerli enerjinin de kesinlikle çevreci olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim