Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Birliğin inşaat malzemeleri üreten sektör meclisi temsilcilerinin hükûmetin başlatacağı deprem konutları inşa projesine katkı vermek istediklerini belirterek “Bu kapsamda deprem bölgesine yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü veriyorlar” dedi.

Hisarcıklıoğlu, sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, depremzedelerin normal hayatlarına dönebilmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirterek, afetten etkilenen şehirleri el birliğiyle ayağa kaldıracaklarını vurguladı. 

BÜYÜK BİR ADIM DAHA

Bölgeye ilk günden itibaren yapılan yardımların yanı sıra sektörlerin de büyük bir adım daha atma kararı aldığını açıklayan Hisarcıklıoğlu, söz konusu kararı şöyle açıkladı:

Devletimizin başlatacağı deprem konutları inşa projesine bizden de bir katkı olsun diyorlar. Bu kapsamda deprem bölgesine yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü veriyorlar.

Ham madde ve girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece deprem bölgesine yönelik fiyat sabitlemesine gidiyorlar. Depremden etkilenen 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılması öngörülen inşaat malzemelerinde fiyat artırılmaması noktasında mutabakata vardılar.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Sektörlerin, kendi kontrolleri haricinde girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece depremden etkilenen 11 ilde ürün fiyatlarında herhangi bir artışa gitmeyeceklerinin sözünü verdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu “İş insanlarımız, necip milletimizle birlikte dayanışma içinde hareket ederek, depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyorlar. Gün birlik olma günüdür. Bu kederli günleri birlikte aşacağız.

Devlet-millet el ele başaracağız” ifadelerini kullandı. TOBB’un düzenlediği basın toplantısına, TOBB Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Meclisi Fatih Yücelik, Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk, Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkanı Kadir Başoğlu, Seramik ve Refrakter Sanayi Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, İklimlendirme Meclis Üyesi ve İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Şanal, Demir-Demir Dışı Metaller Meclis Üyesi Ayhan İleri, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Kıvanç, Faik Yavuz ve Ömer Zeydan’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Editör: TE Bilisim