Akşam'da yer alan habere göre, TOKİ tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında hayata geçecek arsa ve işyeri için başvuru süresi bugün sona eriyor.

10 Ekim'de başlayan başvuruların 7 Kasım'da sona ermesi beklenirken, yeni tarih 15 Kasım olarak belirlenmişti.

Proje kapsamında 1 milyon altyapılı konut arsası ve 10 bin işyeri uygun fiyat ve ödeme koşulu ile dar gelirli vatandaşa sunuluyor.

Arsa için e-Devlet ve Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapılabiliyor.

İşyerine başvuru ise e-Devlet üzerinden ve il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştiriliyor.

1.604 LİRA TAKSİTLE

Başvurular tamamlandıktan sonra kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek. Müstakil parseldeki arsalar 192 bin 500 liradan başlayan fiyat ve 1.604 liradan başlayan taksitlerle satılacak.

Müşterek parsellerde fiyat 112 bin 500 liradan, taksitler 937 liradan başlayacak. Hak sahibi olanlar yüzde 10 peşinat sonrası 10 yıl faizsiz ödeme imkanına kavuşacak.

İşyerinde fiyat 350 bin liradan, taksitler 2 bin 633 liradan başlayacak. İşyerinde de peşinat yüzde 10 olurken, 120 ay vadeli ödeme yapılacak.

Projenin ilk bölümünü oluşturan 'İlk Evim' için 8 milyon başvuru gelmiş, bu başvuruların 5 milyon 135 bin 324'ü geçerli sayılmıştı.

Kategorilere göre ise projeye en çok ilgi gençlerden gelmişti. 2 milyon 30 bin 277 genç başvuruda bulundu.

AĞRI'DA 1480 KONUT KURASI ÇEKİLDİ

ilk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında Ağrı'da yapılacak 1480 konut için kura töreni düzenlendi.

Vali Osman Varol törende, İstanbul'da haince bir saldırı yaşandığını söyledi.

Proje çerçevesinde il genelinde 1480 konutun yapılacağını hatırlatan Varol, Taşlıçay ilçesi dışında il merkezi ve ilçelerde yoğun bir başvuru olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Savcı Sayan ise İstanbul'daki terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, saldırının herkesi üzdüğünü ifade etti. Varol ve Sayan, daha sonra noter huzurunda ilk kurayı çekti.

SON DÖNEMDE NİTELİKLİ ARSAYA TALEP ARTIYOR

Bazı şirketler markalı arsa satışı için harekete geçti. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef Arsa şirketiyle yatırımcıyı markalı arsalarla buluşturduklarını kaydederek, özellikle büyük şehirlerde yaşayanların ulaşılabilir fiyatlarla iyi bir yatırım yapmak istediğini söyledi.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özcan "2000'li yılların başında 'markalı konut' kavramı ile tanışmıştık, devir artık 'markalı arsa' devri olma yönünde ilerlemekte" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim