Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, yetkisi olmayan kurum ve kişilerin site yönetiminde olmaması için çalışma hazırladıklarını duyurdu.

Sitelerde artık yetkisi olmayan kişi ve kurumlar yöneticilik yapamayacak. Kat maliklerin yönetim sorunları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacak. Hedef sitelerdeki yönetim sorunlarını düzenlemek ve fahiş aidat artışlarının önüne geçmek.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, “Siteler, toplu konut yaşam alanları bakanlığımız tarafından denetim ve izlenime alınacağına inancımız tamdır. Bizler de bu site bütçelerini denetleyeceğiz.

Komisyonumuzda ve aynı zamanda ülke genelinde karnesi olmayan sertifikası olmayan herhangi bir tesis yönetim şirketi veya yönetici hizmet veremeyecek. Yakın zamanda da sektörümüze karne sistemi getirilecektir.

Bu anlamda da milyonların yaşam sürdüğü toplu konut yaşam alanlarımızda bu süreçten sonra daha şeffaf, denetlenebilir ve 634 sayılı kat mülkiyeti kanunun hakim olduğu bir yönetim anlayışı halkımızla buluşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim