Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, 1 yıllık kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 10 ili etkiledi.

Depremde evlerinde hasar meydana gelen, evlerini kaybeden vatandaşlar için kolaylık sağlanacak.

Depremin etkilediği şehri terk etmek ve başka ile yerleşmek isteyen vatandaşlara destek verilecek.

Depremzedelerin 1 yıl boyunca kirası ödenecek. Peki, 1 yıllık kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede 1 yıl kira desteği nasıl alınır, kimler alabilir?

1 YILLIK KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, “Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olmuştur. 1 yıl içerisinde konutları inşa edeceğiz. 10'ar bin lira vereceğiz.

İsteyen depremzedelere kira desteği de verilecek. Farklı kentlere gidenlerin kira bedelini karşılayacağız.” sözlerini kullandı.

Kira desteğini evlerinde hasar tespit edilen depremzdelerin alması bekleniyor. Kira yardımı için henüz başvuru ekranı açıklanmadı ancak başvuruların e-Devlet'ten yapılacağı tahmin ediliyor.

KİRACILARA 2 BİN LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da yaptığı ikinci açıklamada ise konteyner kentler dışında barınacaklara yardım miktarını duyurdu. Ev sahipleri için aylık 5 bin lira, kiracı olanlara aylık 2 bin lira kira yardımı yapılacak.

TAŞINMA YARDIMI DA VERİLECEK

Desteklerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AFAD acil yardım ödeneğinden az önce ifade ettiğim destekleri vereceğiz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Kira yardımını da inşallah yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm kapsamında binaları kamulaştırılan ve başka bir eve taşınmak zorunda kalan vatandaşlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından destek veriliyordu. Depremzedeye kira ve taşınma desteğinin de buna benzer olacağı bekleniyor.

THY ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın depremzedelere ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Ücretsiz uçuşlar hem gidişte hem gelişte geçerli olacak.

Editör: TE Bilisim