CNN Türk'te yer alan habere göre, ev kiralarında yaşanan fahiş fiyat artışı ile fırsatçılar da harekete geçti.

Evde kendi yaşayacak gibi sözleşme yapanlar 3. kişilere daha yüksek fiyatla kiralama yapıyor ya da ev sahibinin izni olmadan evin odalarını kiralıyor.

Fırsatçıların bu yeni oyunu ile binlerce kişi mağdur oluyor. Uzmanlar da böyle bir mağduriyet ile karşılaşılmaması için sözleşmeye dikkat çekiyor.

Emlak ve Gayrimenkul Uzmanı Av. Batuhan Bulut ise;

“Bu durumu kiraya verenler tespit ettiklerinde kiracılarına ihtarname çekerek bu durumu sona erdirmeleri aksi takdirde kira sözleşmesini fes ederek kiralananı tahliye edeceklerini onlara bildirerek bu haklarını kullanabiliyorlar.

Bu şekilde gayrimenkul kiralayan kişilerin de şunlara özellikle çok dikkat etmesi gerekmekte. Kiralananı kiraya veren kişinin gerçekten oranın maliki mi yani mülk sahibi mi bunu bulmaları özellikle kiraya veren kişiden bunu talep etmeleri gerekiyor.

Kiraya verme yetkisini mal sahibinden alan kiracılar burayı üçüncü kişilere kiraya da verebilir. Fakat bunun sözleşmede açıkça kararlaştırılmış olması gerekiyor. Bu durumda kiracılar kiralananın odalarını veya kiralananın tamamını 3. kişiye alt kiraya verebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim