Kiracısınız ve oturduğunuz dairenin bulunduğu apartman depremde yıkılıyor.

Canınızı kurtarsanız bile bütün ev eşyalarınız, mobilyalar vs. zarar görüyor, yok oluyor. Ve evsiz sokakta kalıyorsunuz.

Daha sonra konutunuzun ev sahibinin kusuru sonucu yıkıldığını öğreniyorsunuz. Bu durumda ne yaparsınız?

Ev sahibi aynı zamanda müteahhit ya da aşağıdaki dükkânın kolonunu kesip kiraya vermiş biri!

DEPOZİTOYU DA İSTER!

İşte bu durumda, bir haber sitesine konuşan avukat İrem Aktaş "Ev sahibinin, deprem sonucu binanın yıkılmasında bir kusuru bulunuyor ise kiracı ev sahibinden tazminat talep edebilir" diyor.

Ayrıca kiracı eve girerken ödediği depozitoyu da geri isteyebiliyor. Çünkü evde meydana gelen zarar kiracıdan bağımsız ortaya çıktı.

Kiracıları zor durumda bırakan durum ise depremde az hasarlı raporu alan binalarda kira bedelini ödemekte yükümlü olmaları.

Türkiye'nin En Çok Konut Satışı Yapılan İlçeleri Belli Oldu Türkiye'nin En Çok Konut Satışı Yapılan İlçeleri Belli Oldu

Kiracı yaşadığı deprem korkusuyla o apartmandan hatta o şehirden ayrılmak istese bile ev az hasarlıysa kira yükümlülüğünü yerine getirmek zorunda.

Aktaş, "Ev hasarsız olmasına rağmen depremden korktuğu için evde oturmaya devam etmek istememe gibi psikolojik etkenlere ilişkin kanunda açık bir düzenleme yok" diyor.

Bu noktada yeni bir kanuna ihtiyaç var. Deprem dehşetini yaşadıktan sonra kiracı yaşadığı travma yüzünden kira ödemeden evden ayrılabilmeli!

Kiracının hem büyük depresyon yaşayıp hem de korkudan oturmak istemediği bir yer için kira ödemesi adil değil.

Editör: TE Bilisim