İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, grup konuşmasına başlamadan önce deprem felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

'YABANCIYA KONUT SATIŞI DURDURULMALI'

Akşener, deprem bölgesinde göç hareketliliği olduğunu belirterek, "2,5 milyondan fazla vatandaşımızın tahliyelerle ve kendi imkanlarıyla bölge dışına çıktığı tahmin ediliyor. Mevcut sığınmacı sorunuyla birlikte irdelendiğinde bu durum gelecekte bölgedeki insanlarımız için, bir demografik değişim tehlikesini gözler önüne seriyor.

Nüfusumuzun yüzde 16’sını oluşturan deprem bölgesinde yaklaşık 1 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de, yabancılara konut satışının durdurulması çağrısını yineliyorum. Bizim amacımız insanlarımızın evlerine, yurtlarına geri dönmesi, hiçbir vatandaşımızın herhangi bir hakkının kaybolmamasıdır.

Artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir. Buradan iktidarı, başlayacak olan yeni inşa süreci kapsamında sığınmacıları ülkelerine geri göndermeye, bunun için de gerekli adımları atmaya ve diplomatik görüşmeleri derhal başlatmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Bu konuda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni görüşmeye çağıracaklarını belirten Akşener, "Milletimiz için, devletimiz için, ben bu görüşmeleri yapıp, bu sorunu çözmeye hazırım. Bizler hazırız" dedi. 

Editör: TE Bilisim