Kurum, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 7. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

"Son 20 yılda tüm Türkiye'de 1 milyon 180 bin konut ürettik"

Kurum, Bakanlık olarak insanın ve beşeriyetin dokunduğu her noktaya temas etmenin vazifeleri olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı'mızla birlikte kazanılan 'sosyal belediyecilik' şuurundan ilham aldık ve muhteşem Türk şehirlerinin huzurlu, mutlu, refah dolu insanlarını bir hedef olarak, tüm ekibimizle birlikte koyduk. Bu hedefe sizlerle birlikte yürümekte her zamankinden daha fazla kararlıyız, azimliyiz." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında el birliğiyle 3,3 milyon konutu dönüştürdüklerini belirten Kurum, afetlerden zarar gören illerde yapılan çalışmaları anlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, sosyal konut projelerine ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Son 20 yılda tüm Türkiye'de 1 milyon 180 bin konut ürettik, hepsi sosyal konut. 'Benim de bir yuvam olsa' diye iç geçiren bu ülkenin cefakar insanlarına armağan ettik. Biz milletimize bu hizmetleri yaparken, sosyal konut projelerini bitirirken, yeni sosyal konut projelerini açıklarken altılı masa bu konuları eleştiriyor. 'Nasıl yapacaksınız? Bu işleri yapacak teminatınız, paranız var mı?

Gençlerimiz bu işten bu projeden nasıl alacaklar?' diyorlar ve milletimiz bunlara tokat gibi cevap veriyor. 5 milyonu aşkın başvuruyla birlikte Cumhuriyet tarihimizin en büyük, en kapsamlı sosyal konut hamlesi olan İlk Evim İlk İşyerim Projesi'ni ilan ediyoruz ve inşallah afetlerde ne yaptıysak, milletimize ne söz verdiysek, verdiğimiz sözleri nasıl tuttuysak, aziz milletimizin destekleriyle dualarıyla belediyelerimizle güç birliği yaparak, 2 yıl içerisinde konutlarımızı vatandaşlarımıza sunacağız."

Editör: TE Bilisim