Konut sigortalarının güvencesine sahip olmanız sizleri farklı koşullarda güvende hissettirebilir.

Fakat konut sigortası yaptırmak istiyorsanız bilmeniz gereken birçok farklı ayrıntı da vardır.

Bu ayrıntıları öğrenmeniz konutunuza uygun sigortayı seçebilmeniz konusunda sizlere destek sağlar.

Konut Sigortası Teminatları Nelerdir?

Yangın, yıldırım, sel ve su baskını, yer kayması gibi doğal afet durumları sigorta kapsamına alınabilir.

Bu kapsam yalnızca doğal afetlerle sınırlı olmaz. Kara, hava ve deniz taşıtlarının çarpması gibi durumlarda da ek teminatlar devreye girebilir.

Ek teminatlar konut sigortalarının alanını genişletebilir.

Hırsızlık vakalarının görülme sıklığı çok yüksek olduğu için bu konuda endişeleniyor ve tedbirli olmak istiyorsanız konut sigortaları içerisinde yer alan hırsızlık teminatları sayesinde hırsızlığa bağlı olarak çalınan eşya veya binaya verilen zararları güvence altına alabilirsiniz.

Konut Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sigorta fiyatları evinizin bulunduğu il ve ilçeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Ev içerisindeki eşyaların konut sigortası kapsamında olmadığını da unutmamalısınız.

Değerli eşyalarınızı güvence altına almak isterseniz poliçeleri tekrar değerlendirmeli ve eşya sigortasını da ek teminat olarak belirtmelisiniz.

Konut sigortalarındaki bir önemli nokta ise teminatlarınızın evinizdeki muhtemel risklere yönelik seçilmesi gerektiğidir.

Sağlıklı fiyatlandırma için gerekli araştırmayı yaparak bütçenize uyumlu olabilecek alternatifleri belirleyebilirsiniz.

Konut sigortalarını güvenilir şirketlerden almaya da özen göstermelisiniz. Sadece fiyatlara bakarak seçim yapmanız ilerleyen süreçlerde sorun yaşamanıza sebep olabilir.

Konut sigortasının teminatları genellikle aynı olabilir. Fakat teminatlar ve sigorta kapsamı firmalara göre değişkenlik gösterebilir.

Bu noktada anlaşma yapacağınız şirketin sigorta teminatları, ek teminatlar ve fiyatları ile ilgili detaylı bir araştırma yapmanız gerekebilir.

Konut sigortası yaşadığınız konutu teminatlarıyla güvence altına alabilecek ve olumsuz olaylara karşı aktif olabilecek bir sigorta türüdür.

Konut sigortalarında binanın ve isteğe bağlı olarak bina içerisinde yer alan eşyaların güvence altına alınabilmesi mümkündür.

Konut sigortası fiyatları şirketler arasında değişkenlik gösterebilir. Detaylı bir araştırma yaparak ve aceleci davranmayarak en uygun sigorta fiyatlarını ve türünü bulabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim