TGRT Haber'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli 10 ile etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyamna'a gitti.

Burada depremzedeler hakkında açıklama açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl içerisinde yıkılan binaların yeniden inşa edileceğini ve sahiplerine teslim edeceğini ifade etti. Peki, Taşınma yardımı ne kadar? Taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır? 

TAŞINMA YARDIMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada depremden zarar gören ailelere 10 bin liralık destek sağlanacağını ifade etmişti.

Bugün yapılan açıklamada “ Hane başına taşınma yardımı ile birlikte 15 bin lira vermenin hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.

TAŞINMA YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR? 

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası 10 ilde ciddi hasarlar yaşandı. Deprem kira desteğinden afet bölgesi ilan edilen illerdeki vatandaşların yararlanması bekleniyor.

Bu iller arasında; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay olarak açıklanmıştı. Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 

KİRA DESTEĞİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamasında, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. İster Adıyaman'da ister farklı illerde bir yıl benim vatandaşlarım kalabilecek" ifadesine yer verdi.

Editör: TE Bilisim