Milliyet'te yer alan habere göre, TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik konut kampanyası eylül ayında başladı. Başvurular 31 Ekim itibarıyla sona erdi.

5 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. Gözler daha öncede açıklanan orta gelir grubuna yönelik yeni kampanyaya çevrildi.

Bakan Kurum yeni konut kampanyasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Bakan Kurum çalışmaların artık şekillenmeye başladığını bu ay içerisinde detayları paylaşacaklarını söyledi.

Kurum projede 100 bin konut olduğunu ve 81 ilde orta ve orta üstü gelir grubunu kapsayacağını ifade etti.  

Finansman konusunda çalışmaların netleşmediğini düşük peşinat, uzun vade olacağını, bankalarla birlikte hareket edeceklerini belirten Bakan Kurum görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber çalıştıklarını ifade eden Kurum bu kampanyanın mevcut konut üretimini destekleyeceğini belirtti. 

Kurum konuşmasının devamında Türkiye’de üretimi devam eden bütün konut şirketlerinin kampanyaya dahil olacağını söylerken, bankalarla da finansman konusunda görüştüklerini, onların da kampanyaya destek vermesini beklediklerini ifade etti.

Bakan Kurum, "İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20’si bu skalaya giriyor. İnşallah tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz.

Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz, Düşük peşinat uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız. Projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve maliye bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim