Karar'da yer alan habere göre, Bakan Kurum 2023 yılında TOKİ Başkanlığı'yla bütün sözleşmelerin imzalanacağını duyurdu.

Kurum Dünya Habitat Günü programı vesilesiyle gittiği Balıkesir'de yapılan çevre düzenlemelerini de yerinde inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurum Dünya Habitat Günü vesilesiyle dünyaya da güzel mesajlar verdiklerini söyledi.

Kurum açıklamalarında, "Bu organizasyonun burada gerçekleştirilmesinde çok büyük emeği olan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve saygıdeğer eşleri, Emine Erdoğan hanımefendiye Zağnos Paşa Camisi'nin hemen yanından şükranlarımızı iletiyoruz.

Dünyanın 110 ülkesinden misafirlerimiz var. 3 gündür Balıkesir'de insanlık için insanlığın geleceği için hep birlikte tüm dünyaya mesajlar verdik. Toplantılar yaptık, bilim insanlarımızı dinledik. Yuvarlak masa toplantıları etrafında gençlerimizin, akademisyenlerimizin bilim insanlarımızın olduğu toplantılarda hiç kimseyi ve hiçbir yeri geride bırakmamak anlayışıyla görüşlerimizi, fikirlerimizi, önerilerimizi AK Parti'mizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapmış olduğu devrimleri anlattık. Bir gurur tablosuyla ülkemizin 20 yıldır mazlum coğrafyada birliğin, beraberliğin, huzurun devam etmesi adına yapmış olduğu projeleri bir bir paylaştık." ifadelerini kullandı.

HER BİR VATANDAŞIMIZI KUCAKLAYACAĞIZ

Kurum açıklamalarının devamında ülkemize de değindi ve "İnsanlığın ve ortak evimiz dünyanın geleceğini inşallah hep birlikte kurtaracağız. İklim değişikliğiyle mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımıza eşit mesafede duracağız. Her bir vatandaşımızı kucaklayacağız ve onların gönlüne girmek suretiyle bütün hizmetlerimizi 81 ilimize 780 bin metrekare vatan toprağına götürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum AK Parti hükümetinin 20 yıldır yaptıklarıyla vatandaşlarını her zaman refah içerisinde yaşatmaya çalıştığını belirterek 20 yıllık süre içerisinde 24 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Sadece Balıkesir'de 9 millet bahçesi yapıldığını ifade eden Kurum 2 tanesinin açılmaya hazır olduğunu da ekledi.


Kurum sosyal konut projelerine de değindi. 5 farklı projenin başladığını ve 3 bin 600 adet konutun yapımının devam ettiğini belirten Kurum "Muhalefet cephesinden 'bu işler nasıl yapılacak' diye soranlara Balıkesir'e gelin, Bundan 20 yıl öncedir bu sosyal konutlar nasıl yapılmış vatandaşına nasıl teslim edilmiş, görürsünüz.

100 bin sosyal konut kapsamında da 3 bin 600 konutumuzu, hem merkezde hem de ilçelerimizde inşasını devam ettiriyoruz. Yine Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesi kapsamında da Balıkesir'e tam 3 bin 975 konut kazandırıyoruz.

Hem merkez hem de ihtiyacı olan tüm ilçelerimizde bu konutların inşasını inşallah en kısa sürede içerisinde başlayacağız. İki yıl içerisinde de vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim