Antalya Ekspres'te yer alan habere göre, Bakanlık, 1 Temmuz’dan itibaren 1169 mahallenin yabancılara ikametinin kapatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı kararı ile Döşemealtı; AOSB 2.Kısım Mahallesi ve AOSB 3.Kısım Mahallesi, Konyaaltı; Liman Mahallesi, Hurma Mahallesi ve Sarısu Mahallesi, Muratpaşa’da ise Topçular Mahallesi’nin yabancılara ikameti kapatıldı.

Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, bu uygulamanın yabancı nüfus artışını engellemek için yapıldığını söyleyerek konut satışına da sınırlama getirilmesi gerektiğini kaydetti.

SEÇİM OLSA KAZANIRLAR

Verilen kararı örnekle açıklayan Çağlar, “Alınan kararda temel amaç yabancı uyruklu vatandaşların nüfus artışını engellemek. Çünkü bu bölgelerde neredeyse yüzde 25 artış yaşanıyor.

Örneğin yabancı uyruklu bir vatandaş seçimlerde aday gösterilse bu bölgelerde rahatlıkla seçim kazanabilecek oy potansiyeline sahip durumda. Alınan kararın işe yaramasını ümit ediyoruz” dedi.

YABANCIYA KONUT SATIŞI SINIRLANSIN

Dışarıdan gelen bir insanın yasaklanan bölgelerde rahatlıkla mülk sahibi olacağını fakat Antalya ilçelerinden ikametgah geçişi yapılamayacağını anlatan Çağlar, “Şu an söylenen durum bu şekilde. Bunun yerine yabancılara konut satışında sınırlama getirilebilirdi. Örneğin yabancılar 2-3 tane ev değil de bir tane ev alabilsin” dedi.

Editör: TE Bilisim