Okuyucularımdan gelen soruların çok ama çok büyük bir kısmını bu günlerde kira konuları oluşturmaya başladı. Doğrusu bunu yadırgamıyorum çünkü kira konularında anormal bir hareketlilik var.

Rayiç alışılmışın dışında artış gösterince kiraya verenler tarafından kiraların rayice uygun hale getirilmesi için kira tespit davaları açıldı.

Bununla birlikte kiracıların tahliye edilip yeni kiracıya yüksek bedellerle kiraya vermek için tahliye davalarında patlama yaşandı. İşte okuyucumun sorusu da bu çerçevede.

Anlaşıldığı kadarı ile daha yeni kira dönemine 5 - 6 ay var ama kiraya veren yani ev sahibi şimdiden 3 - 4 kat zamlı kira istiyor.

Okuyucum ise mahkemeye gitmeden meseleyi halletmek istiyor ve bir öneride bulunuyor, yeni döneme kadar aynı kirayı ödesem olur mu?

Hemen şunu söyleyebilirim ki okuyucumun teklifi zaten olması gereken.

Yani 5-6 ay sonraki yeni dönem başına kadar mevcut kirayı ödeyecek. Bu tarihte zaten ev sahibi dava açarak kiraya zam isteyemeyecek.

Dava açsa bile kira zammı 5 - 6 ay sonrasından başlayacak.

Çünkü yasal olarak zam dönemi 5 - 6 ay sonra başlayacak.

Bu tarihte de okuyucumun yapacağı zam ya ev sahibini tatmin edecek davalık bir olay olmayacak ya da ev sahibi o tarihte kira tespit davası açacak, nihai kararı mahkeme verecek.

Şayet ev sahibi kiracıyı taciz ile kira zammı almayı düşünüyor ise tacizi neticede suç unsuru haline gelebilir, bu da biline.

Editör: TE Bilisim